UtánpótlásSport
2024. május 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-09-13 13:46

Asztalitenisz: négy magyar játékossal a mezőnyben szerdán rajtol a kolozsvári U21-es Eb

A férfiak között András Csaba, Szántosi Dávid és Lei Balázs, a nők versenyében Dari Helga képviseli a magyar színeket a szerdán kezdődő, kolozsvári U21-es asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Szeptember 14. és 18. között Kolozsvár ad otthont az U21-es asztaliteniszezők Európa-bajnokságának, amelyen négy magyar játékos vesz részt.

András Csaba Forrás: ETTU
András Csaba Forrás: ETTU
A férfiak mezőnyében hárman: András Csaba (20), Szántosi Dávid (16) és Lei Balázs (15) áll asztalhoz. A nők viadalán egyedül Dari Helga (20) ragad ütőt. A mieink közül előzetesen András Csaba a legtöbbre hivatott Romániában. A tavalyi, spái kontinensbajnokságon ezüstérmet nyert a horvát Ivor Ban oldalán párosban, valamint kettősük az ifjúsági világbajnokságon szintén második lett. A magyar-horvát egység ezúttal negyedik kiemeltként vág neki az Eb-nek. Idén augusztusban András első felnőtt Európa-bajnokságán is kipróbálhatta magát, és remek teljesítményt nyújtva egyesben a legjobb 32-ig jutott Münchenben.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, KOLOZSVÁR (ROMÁNIA) A MAGYAR CSAPAT: Férfiak: András Csaba, Szántosi Dávid, Lei Balázs Nők: Dari Helga

A PROGRAM: Szeptember 14., szerda Férfi és női egyes, selejtezőcsoport, első kör Szeptember 15., csütörtök Férfi és női egyes, selejtezőcsoport, második kör Férfi és női páros, főtábla Vegyes páros, főtábla Szeptember 16., péntek Férfi és női egyes, selejtezőcsoport, második kör Férfi és női páros, nyolcad- és negyeddöntő Vegyes páros, nyolcad- és negyeddöntő Szeptember 17., szombat Férfi és női egyes, főtábla, nyolcad- és negyeddöntő Férfi és női páros, elődöntő Vegyes páros, elődöntő és döntő Szeptember 18., vasárnap Férfi és női egyes, elődöntő és döntő Férfi és női páros, döntő

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.