UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-09-17 14:15

Vízilabda: erős kerettel kezdi meg Eb-szereplését az U19-es fiúválogatott

Vasárnap a törökök ellen kezd, majd máris a házigazdával játszik csoportrangadót az U19-es fiú vízilabda-válogatott a montenegrói Európa-bajnokságán.

Vasárnap a montenegrói Podgoricában kezdetét veszi az U19-es fiú vízilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott igen erős kerettel száll harcba a legfényesebb éremért.

A magyar U19-es válogatott (Ekler Zsombor hiányzik a képről) Fotó: Dobos Sándor
A magyar U19-es válogatott (Ekler Zsombor hiányzik a képről) Fotó: Dobos Sándor
A Nyéki Balázs által irányított nemzeti csapat számára magasan van a léc, hiszen a nyáron az U16-os és az U18-as válogatott is világbajnoki aranyat nyert, ám nem elképzelhetetlen, hogy az idősebbek is trófeával térnek haza a tornájukról. Ebben olyan játékosok segíthetnek, mint a spliti felnőtt Eb-n ezüstérmes válogatottban remeklő Molnár Erik, a felnőttválogatott bő keretéhez tartozó csapatkapitány, Vigvári Vince vagy már az első számú alakulatban is góllal bemutatkozó Nagy Ákos. Utóbbi mellett egyébként Varga Vince és Szalai Péter is ott van a csapatban az U18-as vb-győztes együttesből, a kapus Gyapjas Viktor viszont ujjtörés miatt kihagyja a kontinensviadalt. A válogatott a D jelű csoportban vasárnap a törökök ellen kezd, aztán a házigazda montenegróiakkal, majd a franciákkal játszik. A fiúk az Eb főpróbáját nemzetközi kupán tartották Kecskeméten, ahol többek között Montenegró és Szerbia fiataljait is magabiztos játékkal múlták felül. Van ok a bizakodásra!

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, PODGORICA (szeptember 18-25.) A magyar válogatott kerete: Kapusok: Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged) Mezőnyjátékosok: Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor Az Európa-bajnokság csoportbeosztása: A-csoport: Spanyolország, Hollandia, Málta, Csehország B-csoport: Horvátország, Olaszország, Georgia, Szlovákia C-csoport: Görögország, Szerbia, Románia, Németország D-csoport: Montenegró, Magyarország, Franciaország, Törökország A magyar válogatott csoportmérkőzései: Szeptember 18., 13 óra: Magyarország–Törökország Szeptember 19., 19 óra: Montenegró–Magyarország Szeptember 20., 10 óra 20: Magyarország–Franciaország

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.