UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-09-29 14:57

Vívás: Szatmári András akár maga helyett is kipróbálna fiatalokat a kardválogatottban

A magyar felnőtt férfi kardválogatott világbajnok és olimpiai bronzérmes kiválósága, Szatmári András a Nemzeti Sportnak adott hosszabb interjút, amelyben kitért a fiatalok helyzetére is. Úgy érzi, a feltörekvő generáció legjobbjainak több lehetőséget kellene adni a nagycsapatban, adott esetben saját maga helyett is.

Az MTK Budapest egyéniben világbajnok, csapatban olimpiai bronz- és vb-ezüstérmes kardozója, Szatmári András már hosszú évek óta erősíti a felnőttválogatottat, továbbá Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Decsi Tamás személyében régóta az állandóság jellemzi a nemzeti csapatot kardfronton. Ugyanakkor a 29 éves versenyző úgy véli, némi vérfrissítés jót tehetne nekik.

Szatmári András Forrás: Nemzeti Sport
Szatmári András Forrás: Nemzeti Sport
„Én már kipróbáltam volna mást is a csapatban – akár magam helyett is – mondta Szatmári a Nemzeti Sportnak. – Nem zavart, nem fájt volna az sem, ha én maradok ki, szerintem például a világkupa-viadalokon meg lehetett volna lépni. Kockáztatni kell. Ahhoz, hogy az utánunk jövő korosztályok legjobbjai elhiggyék, van esélyük a válogatottba bekerülni, azt kell érezniük, közel vannak hozzánk mindenféle értelemben. Persze tudom, még nincsenek igazán jó eredményeik, de fordítsuk meg a kérdést: vajon ez nem azért van így, mert nem érzik az esélyét annak, hogy valamikor csapattagok is lehetnek? Én valahol itt érzem a megoldást a fennálló helyzetre. A tavalyi tokiói olimpia óta kissé átalakult a nemzetközi mezőny, Dél-Korea és Magyarország kivételével mindenütt megjelentek a fiatalok. „Van persze abban is jó, hogy változatlan a csapat összetétele, hogy mindenkinek állandó helye van, a rendszer stabil, de ahhoz, hogy előrelépjünk, lehet, hogy valami másra van szükség. Lehet látni más országoknál, milyen nagy önbizalommal vívnak a fiatalok, lépegetnek előre – nem tudom, nálunk beválna-e, hiszen ilyesmivel még nem próbálkoztunk." A teljes cikk ITT olvasható. További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.