UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2022-10-02 14:12

Tenisz: Udvardy Luca kapta a 2021-es Körmöczy Zsuzsa-vándordíjat

A tizenhat éves teniszező jelenleg a junior-világranglista 15. helyén áll, pályafutásának eddigi csúcspontja az idei wimbledoni juniortorna volt, amelyen a döntőig menetelt.

Udvardy Luca (középen) érdemelte ki a Körmöczy Zsuzsa-vándordíjat Forrás: huntennis.hu
Udvardy Luca (középen) érdemelte ki a Körmöczy Zsuzsa-vándordíjat Forrás: huntennis.hu

2007 óta minden évben a legjobb tizenhat éves játékosnak ítélik oda a Körmöczy Zsuzsa-vándordíjat – a Roland Garros-győztes Körmöczy Zsuzsanna 1940. augusztus 25-én, napra pontosan a 16. születésnapján nyerte első országos bajnoki címét, ezért hivatott ezt a korosztályt díjazni a tizenötödjére odaítélt trófea. Az elismerésben ezúttal Udvardy Luca részesült. A szeptember közepén csapatot váltó, immár a Budapesti Honvéd SE kötelékébe tartozó fiatal teniszező jelenleg a junior-világranglista 15. helyén áll, pályafutásának eddigi csúcspontja az idei wimbledoni juniortorna volt, amelyen a döntőig menetelt. Az US Open korosztályos viadalán ugyan 11. kiemeltként versenyezhetett, ám sérülések hátráltatták, és a második körben kiesett - mint azt portálunknak elmondta, felépült és gőzerővel készül az év végi nagy feladatokra, beverekedné magát a legjobb tíz közé a junior-világranglistán.

A díjátadón maga Körmöczy Zsuzsa lánya is jelen volt Sütő Csilla főtitkár, Sávolt Attila szakmai igazgató és Gulyás István leány válogatott utánpótlás edző mellett – írja a huntennis.hu.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.