UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-11-09 15:03

U16-OS ÉLVONAL

Az akadémiák között a Vasas is jól kezdte az U16-os első osztályt

Nem csak az akadémiák villognak az U16-os első osztályú jégkorongbajnokság felsőházában, a Vasas ugyanis idáig a legkevesebb pontot vesztette a szoros versenyfutás során.

A számos másik korosztályhoz hasonlóan az U16-os is a kvalifikációs szakasszal kezdte az első osztályú küzdelmeket szeptemberben, amelyek során elkeltek a felsőházas helyek, kialakult a legjobbak csoportja.

A Vasas együttese hibátlan mérleggel zárta ezt az időszakot, négyből négy meccset nyerve biztosították helyüket a első csoportban, és jó formában várhatták az alapszakasz kezdetét.

A start október elejére esett, a győzelmi sorozatukat eddig tovább növelték: a Budapest JA mindkét csapatát megverték, mellettük az Újpesti JA, a FEHA19 és a Kárpáti Farkasok gárdáját is kétvállra fektették, így öt fordulót követően százszázalékos mérleggel vezették a tabellát. Az első pontvesztésre egészen november első hétvégéjéig kellett várni, akkor az újpestiek a Vasas Jégcentrumból hozták el a három pontot.

A rangsorban az angyalföldiek így a harmadik helyre csúsztak vissza a veretlenségüket elvevő csapat és a Budapest JA mögé, ám kevesebb meccset játszva és pontot veszítve. A remek kezdés ellenére a Vasas edzője, Sommer Tamás az Újpest elleni vereség előtt sem volt teljesen elégedett a csapata teljesítményével.

Az utolsó két találkozónk közül egyikkel sem vagyok elégedett. Nem tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, és ez mind a két mérkőzésen megbosszulta magát. Nagyon sok egyéni hibát vétettünk, dekoncentráltan játszottunk. A jó hír, hogy a meccsek a mi sikerünkkel végződtek, de gyorsan rendet kell tennünk a fejekben a következő megméretésig! Sajnos az elmúlt hetekben rengeteg a sérültünk és a betegünk, így nehezebben készülünk egy-egy mérkőzésre. Remélem, hogy mihamarabb a teljes kerettel tudunk újra készülni.

A bajnokság részletes eredményei elérhetők ITT.