UtánpótlásSport
2024. július 14.
  • instagram
Junior férfi kézilabda Európa-bajnokság, Szlovénia
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-09 15:25

MTK BUDAPEST U19

Az MTK fiataljai az Ajax ellen is bizonyítanának

Az MTK Budapest U19-es labdarúgócsapatát irányító Balogh Béla a Sportrádióban beszélt az Ajax elleni UEFA Ifjúsági Liga-mérkőzésről.

Mint beszámoltunk róla,

az Ajax lett az MTK ellenfele

az UEFA Ifjúsági Liga egyenes kieséses szakaszában. A kék-fehéreket trenírozó Balogh Béla a Sportrádióban beszélt a holland csapat elleni meccsre való felkészülésről és a Hungária körúti klubnál zajló szakmai munkáról – írja az NSO.

„Utánpótlás szinten az Ajax kiemelkedő, ha megnézzük az elmúlt éveket, ők kinevelik a játékosokat, beépítik az első csapatba, utána pedig Európa topcsapataiba értékesítik őket. Kellemes kis ellenfél lesz” – méltatta nagynevű ellenfelét Balogh Béla, a 37 éves szakember, aki előzetesen az olasz Juventust szerette volna ellenfélnek.

Balogh Béla elmondta, hogy csapata a lett Jelgava ellen még viszonylag simán kiharcolta a továbbjutást, de az izraeli Asdod elleni visszavágón 0–1-nél már rezgett a léc. A szentföldi csapat gyors támadói komolyan megdolgoztatták a magyar védelmet, de végül sikerült megőrizni az első mérkőzésen kiharcolt előnyt. Az edző ezután rátért az Ajax elleni összecsapásra:

Megvan a fórum, ahonnan le tudjuk tölteni a meccseiket, vissza tudjuk nézni azokat. Szerencsére van videoelemzőnk, aki fantasztikus munkát végez, megmutatja nekem az ellenfél erősségeit és gyengeségeit. Együtt felkészülünk belőle, aztán megmutatjuk a játékosoknak és felkészítjük a csapatot.

Balogh Béla hozzátette, hogy játékosai tisztában vannak a mérkőzés tétjével, tudják, hogy ez hatalmas lehetőség lesz arra, hogy megmutassák, mire képesek.

A beszélgetés ITT hallgatható meg.

Kiemelt kép: Az MTK fiataljainak öröme Fotó: Árvai Károly