UtánpótlásSport
2023. február 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-09 17:50

Domonkos Emese a saját haját is megragadja, ha kell

A vívószezon kezdete óta Domonkos Emese sorban nyeri a versenyeket a kadétok között; a Vasas 16 éves kardozója csapatban már Európa-bajnoknak mondhatja magát, és az évad végén egyedül is felállna az Eb-, netán a vb-dobogóra.

Kitűnően kezdte az évadot a Vasas 16 éves kardvívója, Domonkos Emese, aki eddigi mindhárom egyéni versenyét megnyerte a korosztályában, a kadétok között. Sárközi Gergely tanítványa a két Magyar-kupa-fordulón elért győzelme mellett a Gödöllőn rendezett európai körversenyen is a legjobbnak bizonyult, így joggal bizakodó a szezon folytatását illetően.

„Ebben az évadban a kadétkorosztályra fókuszálok, és örülök, hogy már az első Magyar-kupán sikerült magam bevívnom a csapatba – mondja Emese.  A gödöllői körversenyen nagy élmény volt nyerni egyéniben és csapatban is. Az ilyen sikerek löketet adnak a folytatáshoz. Ráadásul már három évvel ezelőtt megfogadtam, hogy az utolsó kadétévemben szeretnék aranyat nyerni ezen a versenyen, és ez is összejött. Az idén a határ a csillagos ég ebben a korosztályban!"

Emese reálisan álmodozhat a csillagokról, hiszen már az előző idényben is figyelemreméltó eredményeket ért el. Például a legfiatalabb tagja volt az Újvidéken kadét Európa-bajnoki címet szerző vasasos leánykvartettnek (a csapatban még Spiesz Anna, Kovács Zsanett és Bognár Liza), nem mellesleg egyéniben az előkelő hatodik helyen zárt a kontinensviadalon. Érdekesség, hogy most viszont a legidősebbnek számít a kadétmegméretéseken, hiszen január elsején született.

Emese szorgalma és elszántsága az edzéseken is példaértékű a mestere szerint Forrás: Vasas SC
Egy ilyen versenynek teljesen más a hangulata. Emlékezetes marad számomra az Eb, és az is rémlik, hogy elég csalódott voltam, miután egyéniben csupán két tus választott el az éremtől. De hát az efféle tapasztalatokból tudok tovább építkezni! A mostani évadban nem akarok nagy nyomást helyezni a vállamra, de csapatban a címvédés, egyéniben pedig a minél jobb szereplés lesz a cél.

A mester azért picivel közelebb enged Emese terveihez:

„A szezon előtt arról beszélgettünk, hogy az Eb-n és a vébén is az egyéni érem megszerzése a cél. Emesének nagyon jó testi és versenyzői adottságai vannak. Folyamatosan elképesztő szorgalomról és nagy akaraterőről tesz tanúbizonyságot. A nehéz helyzetekben, ha kell, megragadja a saját haját és kihúzza magát a gödörből. Ez az elszántság már sokat segített az eredményességében, és reméljük, hogy a jövőben is fog” – zárja Sárközi.

(Kiemelt fotó forrása: Vasas SC)