UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-12 21:41

A 16 éves Wimmer Dorina is főtáblás a párbajtőrözők tallinni világkupáján

Wimmer Dorina 16 évesen jutott főtáblára a párbajtőrözők Tallinnban zajló felnőtt-világkupaversenyén.

Tizenegy magyar női párbajtőröző lépett pástra Tallinban, a világkupaverseny selejtezős napján, közülük csak az első éves felnőtt Muhari Eszter és a 17. születésnapját majd november második felében ünneplő Wimmer Dorina jutott fel a főtáblára, így szombaton a kiemelt Kun Anna mellett további két magyar folytathatja a versenyt – írja az NSO.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint az MTK Budapest tinédzsere,

Wimmer Dorina először került vk-viadal főtáblájára,

és pénteken kifejezetten erős riválisokat is legyőzött az odavezető úton. A 96 közé kerülését a francia Conrad ellen 12:11-re, majd a spanyol Fernandez Callejával szemben 15:9-re nyert, innen várja a folytatást.

A férfi párbajtőrözők Bernben zajló világkupaversenyén is lesz magyar junior a főtáblán, miután a 19 éves Kovács Gergely remekül vívott, és a 64 közé is meggyőző, 15:6-os sikerrel ért oda az ukrán Kosman ellen. Érdekesség, hogy ő szombaton Nagy Dáviddal kezd a következő körben.

Az pedig már korábban eldőlt, hogy a férfi tőrözők bonni vk-ján is szurkolhatunk magyar fiatalnak a 64 között, hiszen a 19 esztendős Szemes Gergő pályafutása során először vághatott neki világkupaversenynek kiemeltként.

Kiemelt kép: Wimmer Dorina Forrás: mtk.hu