UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-13 14:37

Szabó Márton és Spiesz Anna nyerte a junior kardozók Mk-fordulóját

Szabó Márton és Spiesz Anna sikerét hozta a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett harmadik junior kard Magyar-kupa-forduló.

Fordulatos, izgalmas asszókat hozott a junior kardozók harmadik Magyar-kupa-fordulója a  Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

A hazai szövetség beszámolója szerint a  férfiak mezőnyében a Kertvárosi VSE-t képviselő Szabó Márton szerepelt a legjobban, aki

a döntőben 8:4-es hátrányból fordított

a TFSE-et erősítő Tóth Bertalan ellen, és végül 15:14-re nyert. A bronzérmet Bányay Endre és Dallos Benedek érdemelte ki.

A nők között nem okozott meglepetést, hogy a döntőbe a Vasas ígérete, Spiesz Anna és a Budapesti Honvéd kiválósága, Keszei Kíra verekedte be magát, hiszen az előző két fordulóban is ez volt a finálé párosítása. Akkor mindkétszer Keszei nyert egy tussal, most viszont Spiesz visszavágott, és 15:5-ös sikerrel szerezte meg az aranyat. A harmadik helyen Kónya Csenge és Tóth Nadin zárt.

Junior férfi kard egyéni Magyar-kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 81 induló. Végeredmény: 1. Szabó Márton (KVSE, edző: Kocsis Zsolt), 2. Tóth Bertalan (TFSE), 3. Bányay Endre (DEAC) és Dallos Benedek (Vasas), 5. Godó Frigyes (BVSC), 6. Vajda Oszkár (TFSE), 7. Komló Márton (BVSC), 8. Papp Zsadány (BVSC). A döntőben: Szabó-Tóth 15:14.
Junior női kard egyéni Magyar-kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 48 induló. Végeredmény: 1. Spiesz Anna (Vasas, edző: Kósa Miklós), 2. Keszei Kira (Honvéd), 3. Kónya Csenge (DEAC) és Tóth Nadin (BVSC), 5. Csonka Dorottya (Vasas), 6. Fenyősi Zita (Vasas), 7. Bende Barbara (Vasas), 8. Szabó Polli (Honvéd). A döntőben: Spiesz-Keszei 15:5.

Kiemelt kép: A junior férfiak legjobb nyolc versenyzője Forrás: hunfencing.hu