UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2022-11-15 10:30

Karácsonyi Kata ezüstérmes az ifjúsági Eb-n

A 16 éves Karácsonyi Kata veretlenül szerzett ezüstérmet az antalyai ifjúsági sakk Európa-bajnokság U16-os leánymezőnyében.

Nagyszerűen szerepelt a törökországi Antalyában rendezett ifjúsági sakk Európa-bajnokság U16-os leánymezőnyében Karácsonyi Kata, aki veretlenül, összesen 7 pontot kiérdemelve szerzett ezüstérmet a 9 fordulós, svájci rendszerű tornán.

A Kőbánya SC 16 éves női FIDE-mestere

a kilenc partijából ötöt megnyert, négyen pedig döntetlent ért el

a 76 fős mezőnyben. Az utolsó fordulóban az értékszáma alapján első helyen kiemelt, FIDE-zászló alatt versenyző Olga Karmanovát győzte le, ezzel biztosítva helyét a dobogón.

Karácsonyi Kata megérdemelten lett ifi Eb-ezüstérmes Forrás: European Chess Union

Az előzetesen második helyen rangsorolt Katán kívül még két fiatal gyűjtött 7 pontot az U16-os lányok kontinensviadalán. Közöttük a Bucholz-pontszámítás döntött, így lett aranyérmes az ukrán Marija Manko és harmadik a lengyel Weronika Zabrzanska.

Érdekesség, hogy Katának a három testvére, Luca, Gellért és Bánk is részt vett az Eb-n, amelyen összesen húsz ígéret képviselte Magyarországot. A fiúk között az U16-os nyílt mezőnyben sakkozó, szintén 16 esztendős Pásztor Balázs érte el a legjobb magyar eredményt: 6,5 ponttal az előkelő hetedik helyen zárt.

A küldöttségből továbbá az első húszban végzett a 12. Szakolczai Alex (U8, open), a 14. Tóth Lili (U14, leány) és a 19. Ilkó-Tóth András (U8, open).

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt kép: Karácsonyi Kata/Facebook)