UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-11-15 17:33

Kitettek magukért a magyar fiatalok a csehországi Olimpiai Reménységek Versenyén

Tíz érmet, közte egy aranyat nyertek a magyar utánpótláskorú tornászok a brnói ORV-n. Tóth Levente és Trenka János válogatottedzők elégedetten értékeltek.

Mint arról beszámoltunk, a magyar csapat egy arannyal, négy ezüsttel és öt bronzzal, így összesen tíz éremmel térhetett haza a tizenkét nemzet tornászait felvonultató Olimpiai Reménységek Versenyéről. A mieink egyetlen elsősége Nagy Márk (FTC) nevéhez fűzödött ugrásban, míg a legtöbb érmet – a szintén ferencvárosi – Zámbori Zala nyerte, aki négy szeren is a dobogóra állhatott (ugrásban és gyűrűn ezüst-, lólengésben és korláton bronzérmes). A fiúcsapat második lett.

„Nagyon kitettek magukért a fiúk. Erős, jól végrahajtott gyakorlatok voltak, amikkel érmeket nyertünk – mondta Tóth Levente, a fiúválogatott és az FTC trénere a szerenkéti döntők után a hazai szövetség (MATSZ) honlapján. – Összességében remekül versenyeztek, nyolc gyakorlatból hatot hibátlanul mutattak be a finálékban, két nagyobb rontás volt. Az látszik, hogy a srácoknak még nagy szüksége van a versenyekre, hogy rutint szerezzenek maguknak, de nem lehetünk elégedetlenek."

A lányok csapatversenyében a magyar együttes harmadikként végzett. Majd a finálékban a dunaújvárosi Czifra Lili Bettina felemáskorláton ezüstöt, talajon bronzot szerzett, Maráczi Fruzsina (Delfin SI SE) pedig ugrásban zárt a dobogó legalsó fokán. Trenka János, a leányválogatott és a Dunaújvárosi KSE edzője így folytatta az értékelést.

„Aránylag eredményes szerenkénti döntőket zártunk. Nagyjából tiszta gyakorlatokkal versenyeztek a lányok, bár akadtak rontások, viszont az összképet nézve rendben volt a teljesítményük.

Büszke vagyok rájuk!

A talaj pontszámaival nem voltunk teljesen megelégedve, nem értettük, hogy a második helyen végző cseh tornász hogyan lett második, nem éreztük annyira erősnek a gyakorlatát, de ezzel együtt is sikeres versenyt tudhatunk magunk mögött."

(Kiemelt képünkön: a csapatban ezüstérmes magyar fiúk / Forrás: FTC-Telekom tornaszakosztály)