UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-16 19:25

A 16 éves Wimmer Dorina a világbajnokot is megszorongatta

Az MTK Budapest hamarosan 17 éves párbajtőrözője, Wimmer Dorina értékes tapasztalatokat szerzett a tallinni felnőtt-világkupaversenyen, melynek főtábláján a világbajnok Szongnak is megnehezítette a dolgát.

Továbbra is remek formában vív az MTK Budapest nem egészen 17 éves párbajtőrözője, Wimmer Dorina. Bakodi Róbert tanítványa az évadban a juniorok között az első válogatóversenynek minősülő Magyar-kupa-fordulón ezüstérmet szerzett, majd a másodikon már nem talált legyőzőre, de hogy a korosztályában magabiztosan vezeti a hazai ranglistát, abban a múlt hét végi kiváló teljesítménye is közrejátszik. 

A 17. születésnapját pénteken ünneplő ígéret Tallinnban a pályafutása során először jutott főtáblára felnőtt-világkupaversenyen, és a 64 között

nem kisebb klasszist szorongatott meg (13:11), mint a legutóbbi világbajnok, a világranglistát jelenleg vezető dél-koreai Szong Sze Rát

 – aki egyébként ezen a nívós megméretésen is bronzig menetelt. Dorina a világkupáról így számolt be az mtk.hu-nak:

„Már nagyon vártam a versenyt, hiszen ez még csak a második felnőtt-világkupám volt. Ezúttal magabiztosabban álltam oda, de azért még a csoportban picit félénkebben vívtam. A táblára azonban nagyon összeszedtem magam, jó asszókat vívtam, nem mellesleg rendkívül kemény ellenfelekkel szemben. Először a tavalyi U23-as Európa-bajnokot vertem 15:10-re, és éreztem, hogy egyre jobban bemelegedek, belejövök a vívásba. A következő körben a negyedik kiemeltet hosszabbításban búcsúztattam, majd a főtábláért újra a spanyol Fernandez Calleja ellen vívtam, aki a katowicei világkupán legyőzött, így duplán boldogságot jelentett, hogy vissza tudtam vágni. Ráadásul az egész asszó alatt úgy éreztem, hogy uraltam a pástot. Másnap boldogan álltam oda a második kiemelt Szong ellen a főtáblás mérkőzésre, és nagyon örültem, hogy ilyen nagy sportoló ellen vívhattam. Ugyan kikaptam, rendkívül pozitív élményeket szereztem, hiszen az asszó elején vezettem is, és végig szoros volt a küzdelem.”

Wimmer Dorina már felnőtt-vk-versenyen is eljutott a főtáblára Forrás: mtk.hu

Dorina az évadban a juniorok között eddig csak itthon bizonyíthatott, de hamarosan érkeznek a korosztály rangos nemzetközi versenyei, világkupái is.

Óriási motivációt adott és nagyszerű visszaigazolás volt ez a múlt hét végi világkupa. Nem titok, hogy a juniorok között is szeretném megtartani előkelő helyemet a ranglistán, hogy jövőre utazhassak a világ- és Európa-bajnokságra is. Ehhez jól kell teljesítenem a hazai válogatókon és a junior-világkupákon, így azon leszek, hogy ezek a versenyek minél jobban sikerüljenek.

(A kiemelt kép forrása: mtk.hu)