UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-18 17:05

Fontos junior- és kadétversenyek hétvégéje következik

Ezen a hétvégén a juniorkorú vívók világkupákon, a kadétok pedig európai körversenyeken vesznek részt.

Eseménydús hétvége előtt állnak az utánpótláskorú vívók. Az idősebbeknek világkupán, a fiatalabbaknak európai körversenyen szoríthatunk.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a junior férfi párbajtőrözők a lett fővárosban, Rigában lesznek érdekeltek egyéni és csapat-világkupaversenyen. A mezőny hatalmas, az esemény az itthoni pontvadászatba is beszámít, a magyarok pedig a maximális, tizenkét fős létszámmal vesznek részt az eseményen. 

Tőrben abból a szempontból különleges ez a hétvége, hogy a juniorok és a kadétok is pástra lépnek – különböző helyszíneken. Ráadásul úgy, hogy korábban egyik esemény sem volt betervezve – emeli ki a hunfencing.hu. A Peruban edzőtáborozó juniorok férfi és női vk-versenye péntektől vasárnapig Limában zajlik. Az eseményen négy-négy magyar vesz részt, a viadal nem számít be a hazai ranglistába. A kadétoké viszont igen. Számukra eredetileg Mödling lett volna a válogató európai körverseny helyszíne, ám az osztrákok lemondták a rendezést, helyére ugrott be Nürnberg. A kadét tőrözőknek ez a második nemzetközi eseménye, amely

döntő fontossággal válogat a korosztály jövő évi világversenyeire.

Gyakorlatilag ugyanez mondható el a kardozókról is, akik Szófiában szerepelnek szombaton és vasárnap kadét európai körversenyen – hasonló tétért. 

(Kiemelt kép: Riga; Forrás: hunfencing.hu)