UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-11-18 20:22

Komoróczy és Pádár is nyert a rövid pályás ob harmadik napján

Pénteken a 16 éves Komoróczy Lora a második, a vele egyidős Pádár Nikolett pedig az első aranyérmét szerezte a kaposvári rövid pályás úszó országos bajnokságon.

Pénteken az egyaránt 16 éves Komoróczy Lora és Pádár Nikolett is aranyérmet szerzett a kaposvári rövid pályás úszó országos bajnokságon. 

Komoróczy a nyitó napon 50 méter háton győzött, ezúttal pedig 50 m pillangón utasította maga mögé a mezőnyt 26.56 mp-s időeredménnyel. A győzelme után így nyilatkozott a hazai szövetség honlapjának

Nagyon élveztem! Reggel is azért szoros volt a verseny, mivel Ollé Móni mindössze két századdal előzött meg. Itt végre minden kijött – jó volt a forduló is, még a kidelfinezés is. A verseny előtt nem gondoltam volna, hogy ha nyerek, akkor ilyen idővel, szóval most mindennek örülök.

Pádár miután 100 gyorson hét századdal, 400-on pedig nyolc tizeddel maradt le a bajnoki címről, 200 gyorson végül odaért a dobogó legfelső fokára. A sikeréhez 1:54.58-as időeredmény társult. A sokra hivatott ígéret az arany megszerzését követően azt mondta, hogy: 

Kicsit dühből mentem neki ennek a 200 gyorsnak, hiszen száz és négyszáz gyorson épphogy második lettem, így mindent megtettem azért, hogy ezen a távon az első helyen végezzek. Az időnek nagyon örülök, hiszen az volt a cél, hogy ’54-es kétszáz legyen, négyszázon is sikerült a kitűzött időeredményt elérnem, úgyhogy boldog vagyok.

(Kiemelt kép: Pádár Nikolett Fotó: Török Attila)