UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-19 19:12

Szélesi Zoltán szerint nem reális az olaszok ötgólos győzelme

Mint arról beszámoltunk, az U19-es válogatott 7–2-es vereséget szenvedett előkészületi mérkőzésen Olaszországtól. Az összecsapást követően Szélesi Zoltán szövetségi edző értékelt.

„A csapat játéka labdabirtoklásban bátrabb lett az előző mérkőzéshez képest – idézi az mlsz.hu a trénert. – A pálya közepén is hatékonyan tudtuk megjátszani a labdát, eljutottunk az ellenfél kapuja elé. A csapatvédekezés is stabilabbá vált, de voltak óriási egyéni hibák, amik demoralizálták a csapatot. A különbség az egyénekben keresendő, és ez annak köszönhető, hogy a játékosok nincsenek játékban. Emellett nagyon sok a hiányzónk is. Persze mindez nem kifogás, jelenleg nincsen sajnos annyi válogatott-szintű futballista ebben a korosztályban, hogy pótolja a nyolc-tíz hiányzót. A legfontosabb kérdés azonban az egyéni felelősség. Nem győzőm hangsúlyozni a srácok felé, hogy ez mekkora fontossággal bír. Ezt csakis gyakorlással, koncentrációval lehet fejleszteni. Hatalmas a különbség a klubban elvárt játék és az itteni színvonal között - átvételekben, átadásokban pontosságban - fel kell nőni erre a szintre. A csapatjáték bíztató volt, de az egyéneknek jobban kell teljesíteniük

Ez a két mérkőzés és az edzőtábor megmutatta, hogy ki az, akivel számolhatunk tavasszal, és ki az, aki kijátszotta magát a csapatból. Mindent összevetve a végeredmény azonban nem reális.”

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)