UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 9.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-20 20:36

Ek-ezüst a kadét kardozóktól, vk-bronz a junior párbajtőrözőktől

A kadét fiú kardcsapat ezüstérmet nyert a szófiai európai körversenyen, míg a junior férfi párbajtőr-válogatott bronznak örülhetett a rigai világkupa-viadalon.

Ezüstérmet nyert a szófiai kadét európai körversenyen a magyar fiú kardcsapat.

A Berkeszi Dániel, Drobni Botond, Monori Mátyás, Vajda Oszkár

összeállítású válogatott a döntőig a francia, a török harmadik számú, a lengyel, majd az amerikai harmadik számú együttest győzte le, az aranymeccsen aztán az Egyesült Államok első gárdájától kapott ki 45:24-re. Ugyanitt a lányok egyéni versenyében Tóth Nadin hatodik helye jelentette a legjobb magyar szereplést.

Nem múlt el magyar érem nélkül a vasárnap a junior férfi párbajtőrözők rigai világkupaversenyén sem.

A Horváth Ádám, Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Somody Soma

alkotta válogatott remek vívással jutott az elődöntőig, melyben csupán egyetlen tussal kapott ki az észtektől, majd a harmadik helyért 45:35-re nyert a kvartett a franciák ellen, így bronzérem került a fiúk nyakába.

Balról: Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Eitner Kinga válogatott edző, Somody Soma, Horváth Ádám Forrás: hunfencing.hu

A kadét tőrözők közben Nürnbergben szerepeltek európai körversenyen. A Gergely Zoltán, Orovecz Gergely, Rubin Mattia, Szabó Bálint összetételű fiúcsapat a hatodik lett, a lányok egyéni versenyében a kilencedik helyen záró Kollár Anna jutott a legtovább.

Kiemelt kép: Az ezüstérmes kadét kardcsapat Forrás: hunfencing.hu