UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-11-20 20:59

Rédecsi Máté 18 évesen nyert a Hungarian Openen

A Hungarian Open nemzetközi sportlövőverseny zárónapján a légpisztolyosok között a 18 éves Rédecsi Máté érdemelte ki az aranyat.

A 10 méteres légpisztoly és a 10 méteres légpuska versenyszámokat rendezték vasárnap a Hungarian Open nemzetközi sportlövőviadalon. A Fehér úti Nemzeti Lőtéren tartott esemény zárónapján a juniorok és a felnőttek együtt versenyeztek. 

A hazai szövetség tájékoztatása szerint

a férfiaknál légpisztolyban a mindössze 18 éves Rédecsi Máté nyakába akasztották az aranyérmet.

A Budapesti Honvéd ígérete a döntőben 17–15-re bizonyult jobbnak a szerb Dusko Petrovnál. Rédecsi egyébként a juniorok megméretésén ezüstérmet nyert, míg Dávid Krisztinával győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

Ugyanitt a nőknél Zorana Arunovic lett az első, aki az alapversenyben is kiválóan lőtt (583 kör). A szerb versenyző az aranymérkőzésen a 20 éves Fábián Sára Ráhelt győzte le 16–4-re. Ebben a számban szintén utolsó junioréves Komáromi Krisztina Pannáé lett a bronzérem. 

A légpuskás férfiaknál taroltak a magyarok. Péni István győzött, aki az aranymérkőzésen a 20 éves Hammerl Somát verte meg 17–15-re, míg a harmadik helyen Pekler Zalán zárt. 

A légpuskás nők között pedig a szerb Aleksandra Havran nyert, miután az aranycsatában 16–6-ra bizonyult jobbnak az ugyancsak 20 éves, olimpikon Mészáros Eszternél.

Az idei Hungarian Openen 17 ország mintegy 230 versenyzője lépett lőállásba.

Kiemelt kép: Rédecsi Máté Forrás: Budapesti Honvéd SE