UtánpótlásSport
2024. július 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2022-11-20 08:59

Salim Omar világbajnok a felnőttek között, az első magyar vb-aranyérmes

Felnőtt-világbajnoki címet szerzett a 19 éves tekvondós Salim Omar a mexikói Guadalajarában, a magyar színekben versenyző fiatal az 54 kilósok mezőnyében győzött.

A nemzetközi szövetség (WT) eredményközlése szerint a 19 esztendős Salim Omar öt győzelmet aratva nyerte meg kategóriájának küzdelmeit, s lett a koreai eredetű sportág első magyar világbajnoka – írja az MTI.

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett döntőben a Los Angelesben élő és készülő, de az MTK Budapest klubszíneit viselő tekvondós a vb-házigazdák reprezentánsát, Cesar Rodriguezt verte 2–0-ra úgy, hogy az első két percet 14–3-ra, a második menetet pedig 11–9-re nyerte. Előtte malajziai (2–0), görög (2–0), Fülöp-szigeteki (2–1), majd az elődöntőben tajvani riválist győzött le.

Salim Omar, aki a tavalyi tokiói olimpián az 58 kilogrammosok között ötödikként végzett, a sportág első magyar világbajnokának vallhatja magát. Ő szerezte e küzdősport első magyar Európa-bajnoki címét is, 2021-ben, s titulusát idén tavasszal megvédte az 54 kilósok kategóriájában.

(Kiemelt kép forrása: World Taekwando)