UtánpótlásSport
2023. december 8.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2022-11-21 09:07

Arany- és ezüstérem a junior tőrválogatottaktól Limában

Csapatsikerekkel zárták a junior tőrözők a limai világkupaversenyt: a lányok aranyat, a fiúk ezüstöt nyertek.

A junior tőrválogatott Peruban edzőtáborozott, és az összetartást világkupaversennyel zárta Limában.

A szombati egyéni napon Kalocsai Luca a pályafutása eddigi legszebb sikerét érte el az egyéni ezüstéremmel, másnap pedig aranynak örülhetett a csapatversenyben. Utóbbi diadalhoz Kovács Réka, Marosi Gréta és Wolf Eszter járult még hozzá.

A magyar lányok kimagaslottak a megméretesen,

és bár komolyabb kihívóval nem találták magukat szemben, ahogyan a hazai szövetség fogalmaz a beszámolójában: a győzelmeket nem kell megmagyarázni. A döntőben a Kiss Tibor által vezetett kvartett a házigazda fiataljait múlta felül 45:22-re.

A Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Skorka Csongor összetételű férficsapatnak már nehezebb dolga volt, hiszen a mezőnyben ott volt az Egyesült Államok válogatottja is. A papírformának megfelően ez a két együttes vívta a döntőt, melyben végül az amerikai juniorgárda szoros mérkőzésen 45:40-re nyert, így a Mazza Lorenzo vezényelte négyes a második helyen zárt.

Az ezüstérmes férfi tőrcsapat Forrás: hunfencing.hu

A kiváló eredményekkel a magyar ígéretek a junior-világranglistán is értékes pontokat szereztek.

Junior női tőrcsapat világkupa, Lima, 4 induló. Elődöntő: Magyarország–El Salvador 45:3 (Kovács +15, Wolf +13, Kalocsai +9, Marosi +5). 
Döntő: Magyarország–Peru 45:24 (Wolf +9, Kalocsai +7, Kovács +5).
Végeredmény: 1. Magyarország (Kalocsai Luca, Kovács Réka, Marosi Gréta, Wolf Eszter,  válogatott edző: Kiss Tibor, edzők: Mazza Lorenzo, Marco Goncalves, Gátai Róbert, Kiss Tibor), 2. Peru, 3. El Salvador. 
Junior férfi tőrcsapat világkupa, Lima, 7 induló. Negyeddöntő: Magyarország–El Salvador 45:22 (Bagdány +14, Budaházy +6, Skorka +4, Bálint -1).
Elődöntő: Magyarország–Brazília 45:30 (Bagdány +9, Budaházy +5, Bálint +1). 
Döntő: Magyarország–Egyesült Államok 40:45 (Bagdány +6, Budaházy -4, Bálint -7).
Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Skorka Csongor, válogatott edző: Mazza Lorenzo, edzők: Kessler Zoltán, Mazza Lorenzo, Szabados Kristóf), 3. Brazília.

Kiemelt kép: Az aranyérmes női tőrcsapat Forrás: hunfencing.hu