UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-21 07:47

Háromgólos vereséget szenvedett a dánok ellen az U21-es válogatott

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 3–0-ra kapott ki a dánoktól a beleki felkészülési meccsen.

Az U21-es labdarúgó-válogatott a törökországi összetartása utolsó napján a dánokkal mérkőzött meg, és 3–0-s vereséget szenvedett Belekben.

Gera Zoltán együttese az eddigi három őszi mérkőzését egyaránt megnyerte, ráadásul a bolgárok, a litvánok és az azeriek sem tudták bevenni a magyar kaput, ám a dánok egészen más játékerőt képviseltek, több nemzetközileg is magasan jegyzett, Bajnokok Ligája-rutinnal felvértezett játékossal a soraikban.

A hazai szövetség beszámolója szerint a dánok 60 percig fölényben játszottak, ezután 2–0-s hátrányban a magyarok is vezettek ígéretes támadásokat, ám a vége háromgólos vereség lett.

Ezen a mérkőzésen leckét kaptunk abból, hogy milyen szintet képviselnek ebben a korosztályban Európa legjobb csapatai, és egyben a játékosok lemérhették, hogy mennyire vannak jelenleg lemaradva attól a szinttől, ahová ők is szeretnének eljutni.

A dánok végig nyomás alatt tartották a kapunkat, a védekezés felemésztette az energiákat, nem maradt kellő erőnk a támadásokra, hiányzott a minőség az előrejátékunkból. Az ilyen mérkőzésekből is sok tanulságot le lehet vonni, hiszen továbbra is a csapatépítés fázisában járunk, keressük az ideális összetételű válogatottat az őszi selejtezőkre”  – értékelt a mérkőzés után Gera Zoltán szövetségi edző.

U21-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BELEK
Dánia–Magyarország 3–0 (1–0)

Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Balogh Botond, Iyinbor Patrick - Simut Mario (Kállai Kevin, 62.), Kata Mihály (Bocskay Bertalan, 62.), Bényei Ágoston (Kosznovszky Márk, 62.), Benczenleitner Barna (Vitális Milán, 87.) - Kocsis Dominik (Komáromi György, 62.), Vancsa Zalán (Kovács Mátyás, 62.) - Szalay Szabolcs (Tóth Milán, 70.)

Kiemelt kép forrása: mlsz.hu