UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-29 18:53

Egy góllal kikapott az olaszoktól az U17-es válogatott

Az U17-es labdarúgó-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett az olaszok elleni felkészülési meccsen Telkiben.

Ötnapos összetartáson vesz részt a magyar U17-es labdarúgó-válogatott, mely során kétszer is felkészülési mérkőzést játszik a korosztály olasz válogatottjával. 

Az első meccset kedden rendezték Telkiben, és

a találkozó 2–1-es olasz sikerrel ért véget. 

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a 27. percben gyors kontratámadás végén Varga Zétény lőtt a balösszekötő helyéről, 22 méterről nagy erővel a kapu bal oldalába, úgy, hogy a labda a kapufáról vágódott a hálóba (1–0). Az öröm nem tartott sokáig, az olaszok a középkezdést követő első akcióból egyenlítettek Leonardo Mendicino révén (1–1). 

A folytatás kiegyenlített, küzdelmes játékot hozott, ám a hajrában ismét a vendégek szereztek gólt: Tommaso Ravaglioli állította be a végeredményt. Csütörtökön ismét megmérkőzik egymással a két válogatott. 

A keddi találkozó után Belvon Attila szövetségi edző így értékelt az mlsz.hu-nak: 

Az eredmény miatt csalódott vagyok, mert több volt ebben a mérkőzésben, az olaszok egy pillanatig sem tudtak fölénk kerekedni, végig kiegyenlített volt a találkozó. Voltak ugyanakkor pozitívumok a játékunkban, örülök annak, hogy az első félidőben jól játszottunk, szép gólt szereztünk, és helyenként a második félidőben is nyomást tudtunk gyakorolni az olaszokra. A csütörtöki mérkőzésen jobban kell figyelnünk arra, hogy az ellenfél támadásba történő átmeneteit határozottabban, dinamikusabban védekezzük le, és a saját támadó átmeneteinkből is többet kell kihoznunk. Bízom benne, hogy a második mérkőzésen hasonlóan szervezetten játszunk majd, de eredményességben előrébb tudunk lépni. 
U17-ES VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TELKI 
Magyarország–Olaszország 1–2 (1–1) 

Magyarország: Radnóti Dániel - Lengyel Noel (Ásványi Domonkos, 46.), Umathum Ádám (Burghardt Manuel, 63.), Kubicsek Levente, Hornyák Csaba - Fenyő Noah, Farkas Patrik (Kern Martin, 46.), Bagi Ádám (Somfalvi Bence, 76.) - Szabó Szilárd (Németh Hunor, 63.), Simon Benedek (Katona István, 63.), Varga Zétény (Balabás Bence, 76.) 

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)