UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-11-29 11:01

Tizenkilenc utánpótláskorú játékost láthattunk a vb csoportkörének második fordulójában

Tizenhárom válogatott vetett be utánpótláskorú játékost a katari világbajnokság csoportkörének második fordulójában, a tizenkilenc fiatal közül Jamal Musiala gólpasszt adott.

A katari világbajnokság harminckét részt vevő válogatottja közül tizenháromban kapott lehetőséget utánpótláskorú, azaz 2002-ben, vagy azután született labdarúgó a csoportkörös küzdelmek második fordulójában – portálunk összeírta a tizenkilenc fiatal labdarúgót.

Az elmúlt négy napban mutatkozott be a tornán négy labdarúgó is. Győztes csapatban játszott a balhátvédként Portugália kezdő tizenegyébe jelölt Nuno Mendes (20), a szenegáli válogatott 77. percben csereként beálló támadója, Pape Matar Sarr (20), valamint a 78. percben bevetett ghánai Kamaldeen Sulemana (20) is. Bár sokan szerették volna az első perctől fogva a pályán látni, az amerikai nemzeti csapatba csak a hajrában szállt be Giovanni Reyna (20) – együttese döntetlent játszott Angliával.

A legtöbb ifjonc a Spanyolország–Németország mérkőzésen (1–1) lépett pályára, szám szerint öt. Luis Enrique szövetségi kapitány kezdőként vetette be Gavit (18) és Pedrit (19), majd Alejandro Baldét (19), valamint Nico Williamst (20) is becserélte a második félidőben.

A túloldalon Hans-Dieter Flick kapitány Jamal Musialának (19) szavazott bizalmat, amit a támadó gólpasszal hálált meg: a 83. percben jó ütemű passzal helyzetbe hozta Niclas Füllkrugot, aki kiegyenlített.

Három fiatal lépett pályára Anglia és az Egyesült Államok találkozóján (0–0). A szigetországiaknál az első játéknapon gólszerző Jude Bellingham (19) 68 percet kapott, a tengerentúliaknál pedig a már említett Giovanni Reyna mellett Yunus Musah (19) játszott.

Két fiatal lépett pályára a Japán ellen bravúrgyőzelmet arató Costa Ricában: Jewison Bennette (18) és Brandon Aguilera (19) egyaránt a 65. percben állt be, pályán voltak a győztes találat elérésekor. Ecuadorban is két ifjonc szerepelt: végigjátszotta a hollandok elleni meccset a középhátvédként szerepeltetett Piero Hincapié (20), a szélső Jeremy Sarmiento (20) pedig a 74. percben állt be.

Az első fordulóhoz hasonlóan pályára lépett a horvát Josko Gvardiol (20), a svájci Fabian Rieder (20), a kanadai Ismaël Koné (20) és a lengyel Jakub Kaminski (20) is.

(Kiemelt kép forrása: Simon Stacpoole/Getty Images)