UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-12-01 17:29

Balul sikerült az évzáró, az U17-es válogatott egygólos vereséget szenvedett az olaszoktól

Az év utolsó mérkőzésén 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán az U17-es magyar válogatott a világ elitjéhez tartozó olasz nemzeti csapattól.

Két nappal a keddi mérkőzést követően ismét összecsapott egymással a magyar és az olasz U17-es válogatott. Az mlsz.hu beszámolója szerint a két csapat második találkozójának első percei nagy iramú, kiegyenlített játékot hoztak, de az olaszok fokozatosan átvették az irányítást. A magyar csapat néhány egyéni hiba után egyre inkább elbizonytalanodott, és ezt követően nem tudta újból felvenni azt a ritmust, amivel kiegyenlítettebbé tehette volna a mérkőzést. A vendégek egy jobb oldali beadás után vezetést szereztek, és megérdemelt előnnyel zárták a félidőt. A második játékrész első negyedórájában nem történt jelentősebb fordulat a játék képében, a hármas cserénk után azonban megélénkült a magyar korosztályos válogatott támadójátéka, valamelyest javult a teljesítménye. A hajrá azonban ismét az olaszoké volt, akik megtartották a vezetésüket, és megérdemelten nyerték meg a találkozót – csakúgy, mint kedden Telkiben 2–1-re.

Az egygólos vereséggel véget érő találkozó után Belvon Attila szövetségi edző eképpen értékelt az mlsz.hu-nak:

"Az első félidőben nagyon sok párharcot veszítettünk, rengeteg technikai hibát vétettünk, az olaszok teljesen megérdemelten vezettek a szünetben. A második félidő középső szakaszában lendületesebbekké váltak a támadásaink, de összességében nem tudtunk olyan ritmusban játszani, amellyel döntetlenre hozhattuk volna a mérkőzést. Ezzel az összetartással lezárult az Eb-felkészülésünk egy hosszabb szakasza, a jövő évben már kevesebb változtatással, szűkebb kerettel folytatjuk a munkát."
Magyarország U17Olaszország U17 01 (01)
Telki
Magyarország:
Lehoczki Bendegúz – Lengyel Noel, Umathum Ádám, Ásványi Domonkos, Kun Olivér – Farkas Patrik (Szabó Szilárd, 60.), Németh Hunor, Kern Martin – Katona István, Cserkuti-Németh Olivér (Bagi Ádám, 60.), Somfalvi Bence (Varga Zétény, 60.)

(A kiemelt kép forrása: Magyar Labdarúgó-szövetség)