UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-12-05 12:23

Szemerei Levente az 50. lett a valenciai maratonin

A 22 éves Szemerei Levente az 50. helyen végzett a Valenciában rendezett maratonin.

Vasárnap délelőtt a 22 éves Szemerei Levente 2:17:17-es új egyéni csúccsal az 50. lett a valenciai maratonin – számol be a hazai szövetség honlapja. Az U23-as korosztályban utolsóéves versenyző

a táv első harmadában még Szűcs Csaba 1993 óta fennálló magyar csúcsához is közel futott,

amelytől végül öt perccel elmaradt, de élete második maratoniján erős mezőnyben – a verseny hivatalos applikácója alapján – így is az 50. helyen zárt a közel 23 ezer célba érkező között.

„Valószínűleg a nagyon gyors kezdés miatt úszott el a jó idő. Volt két-három futó, akikkel a rajt előtt megbeszéltük, hogy félmaratonig 66:40-es tempóval, 3:10 perc/kilométeres iramban szeretnénk eljutni. Azonban az elején ennél erősebben kezdtek, én pedig elmentem velük. Ezután harminc kilométerig egy brit sráccal futottam, majd harmincnégynél jött a fal, ekkor bele is kellett sétálnom. A körülmények tökéletesek voltak, igazi emelkedők nem voltak a pályán, pici szél fújt, de az se szemből, meleg se volt. A budapesti vb-re a ranglistáról való kijutáshoz ez az eredmény valószínűleg kevés lesz. Remélhetőleg áprilisban Bécsben lesz majd olyan boly, akikkel ha összejön egy 2:14 körüli idő, akkor még reménykedhetek” – mondta a verseny után a Szekszárdi Sportközpont atlétája, aki két hónappal ezelőtt 2:21:44-es idővel nyerte meg a Spar Budapest Maratont.

A férfiak között Kelvin Kiptum minden idők harmadik leggyorsabb maratonistája lett: a 23 éves kenyai 2:01:53-as győztes eredményénél korábban csak Eliud Kipchoge és Kenenisa Bekele futotta le gyorsabban a 42 195 méteres távot, amin egyben a legjobb debütáns is lett.

(Kiemelt kép forrása: atletika.hu)