UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-12-06 13:18

Demeter Leventével az élen harcol az országos döntőért a Zsíros Akadémia kadétcsapata

A 15 éves Demeter Levente rendületlenül szórja a pontokat a Zsíros Akadémia Kőbánya színeiben a kadét fiú kosárlabda-bajnokságban, és remek teljesítményének köszönhetően jelenleg holtversenyben vezeti a pontlistát korosztályában.

A Soproni Sportiskola szupertriója mellett a kőbányaiak hátvéd-bedobója, Demeter Levente is kimagasló statisztikai mutatókat produkál az U16-os bajnokság alapszakaszában. A Zsíros Akadémia 15 esztendős kosarasa

28,7 pontot, 11 lepattanót és 33,1-es VAL-mutatót

átlagolt meccsenként, ezzel a pontok terén – Nyikos Balázzsal egyetemben – az élen áll, míg a lepattanó terén a második, a teljesítményindexben pedig a negyedik legjobb a kadétok között.

„Szinte az egész nyarat végig dolgoztam, és ez szerencsére visszaköszön a pályán is – kezdte Demeter az Utánpótlássportnak. – Úgy érzem, a dobásokban léptem előre a legnagyobbat, főleg a hárompontosakban, tavaly nem igazán voltam eredményes kintről, viszont most már jóval magabiztosabbnak érzem magam ebben. Emellett a labdakezelésem is jobb lett, valamint fizikailag rengeteget erősödtem,

egy évvel ezelőtt például csupán fele akkorát ugrottam, mint most.”

A Zsíros Akadémia pillanatnyilag a negyedik helyen áll, 3/6-os mérleggel a B jelű kiemelt csoportban.

„Egyértelműen az országos döntőbe kerülés a legfőbb célunk, illetve ha bejutunk a legjobb nyolc közé, ott minél előrébb végezni. A papírforma szerint két-három csapat kiemelkedik a mezőnyből, de utánuk nagyon szoros a versengés, amelybe mi is szeretnénk beleszólni, és odaérni a végjátékba” – mondta a korosztályos válogatott fiatal.

Edzője, Tápai Zsolt így látja a nagyszerűen teljesítő tanítványát:

„Levi mindig a korosztálya legjobbjai közé tartozott, ennek köszönhetően pedig már fiatalabbként is rendre fontos szerephez jutott akár az idősebbek között, és ez így van most is, hiszen a kadét mellett a juniorcsapatunknak szintén oszlopos tagja, és ott úgyszintén fontos feladatokat kap. Kulcskérdés, hogy a magasságával együtt fenn tudja-e tartani ezt a domináns teljesítményt, de mindenképpen jó úton halad, bízunk benne, hogy hasonlóan folytatja.”

(Kiemelt kép forrása: Zsíros Akadémia Kőbánya)