UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-12-08 14:32

Első nemzetközi tornájára készül a serdülő fiúválogatott

Péntektől vasárnapig a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén szerepel a magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott; a csapat első nemzetközi tornája előtt a vezetőedzővel, Szabó Leventével beszélgettünk.

Az első igazán komoly erőfelmérője következik az először 2021-ben összeálló serdülő fiú kézilabda-válogatottnak, amely péntektől a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén vesz részt. A fiatalok már számos felkészülési meccsen húzhatták magukra a címeres mezt, azonban a hét végén első alkalommal bizonyíthatnak torna keretein belül nemzetközi ellenfelekkel szemben.

Októberben és novemberben is edzőtáboroztak a fiatalok, akik december elején Gyálon négy napon át élesítették a formát a pénteken rajtoló ORV-re. A keretben napokkal a start előtt is történtek változások, végül 16 – 2006-2007-es születésű – játékos utazik a négycsapatos viadalra.

„A fiúkban tíz-tizenkét nemzetközi mérkőzés van már, ez komoly pozitívum. Nem az eredményesség vagy a korai versenyeztetés miatt szerveztük ezeket az összecsapásokat, hanem hogy megnézzük, ki az, aki versenykörülmények között is tud teljesíteni, hogyan reagálnak a téthelyzetekre – kezdi a válogatott vezetőedzője, Szabó Levente. – Szlovénia, Norvégia, Szlovákia, Montenegró és Szerbia csapatával játszottunk idáig, ezek az összecsapások komoly tanulságokkal szolgáltak. Sajnos több komoly sérültünk is van, akik klubszínekben voltak balszerencsések. A kimaradásukat nagyon sajnálom, fontos állomás az ORV ebben a korban, de helyettük is lesznek, akik bizonyíthatnak. A srácok nevében is mondhatom, izgatottan várjuk a találkozókat, csütörtökön érkezünk a verseny helyszínére, ahol sorrendben Szlovákia, Csehország és Lengyelország korosztályos legjobbjaival nézünk majd farkasszemet. Hosszabb távon a nyári EYOF-ra készülünk, ez a serdülők fő versenye. A válogatott keretén kívül is rengeteg tehetséges fiút találunk, mindenkinek lesz esélye bekerülni az ifjúsági olimpiára utazó keretbe.

A cél, hogy megtaláljuk azokat a kincseket, akik később felnőttválogatottak lehetnek.”
A magyar serdülő fiú kézilabda-válogatott kerete a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyén (december 9-11.):
Szabadi Milán, Lendvai Szabolcs, Gáncs Pető, Fazekas Máté, Gazsó Péter, Janowszky Soma, Német Márk, Eklemovic Márkó, Furka Márton, Zakor Zalán, Németh Bulcsú, Horváth Dávid, Kucsera Máté, Bredák Dominik (mezőnyjátékosok), Várady-Szabó László, Vida Rókus (kapusok)
Szabó Levente (vezetőedző), Iváncsik Tamás (asszisztens edző)

(A kiemelt képen: a serdülő fiú kézilabda-válogatott az októberi, Szlovénia elleni felkészülési meccs után / Forrás: Szabó Levente/Facebook)