UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-12-09 20:06

Lei Balázs vb-döntős párosban a serdülők között Tunéziában

A 15 éves Lei Balázs – a szlovák Árpás Sámuellel az oldalán – öt játszmában verte az ausztrál kettőst a legjobb négy között a serdülő párosok versenyében, ezzel bejutott a szombati döntőbe a Tuniszban zajló korosztályos asztalitenisz-világbajnokságon.

Mint arról korábban beszámoltunk, a soltvadkerti Lei Balázs (15) már biztosan érmesnek mondhatja magát a tunéziai ifjúsági és serdülő asztalitenisz-vb-n, miután szerdán a szlovák Árpás Sámuellel közösen sikeresen abszolválták a negyeddöntős mérkőzésüket, és kiharcolták az elődöntőt az U15-ösök páros viadalán.

Péntek este a magyar, szlovák egység a fináléba kerülésért folytatta az ausztrál Chulong Nie, Won Bae ellen. Lei Balázsék kifejezetten rosszul kezdtek: az első két szettet elbukták, 11:3-ra és 11:5-re. Ám a 0:2-es hátrányban sem adták meg magukat – előbb 11:7-tel szépítettek, majd 11:9-cel egyenlítettek. Így jöhetett a döntő játszma, amelyben a magyar érdekeltségű duó magabiztosan, 11:5-re győzött, ezzel pedig bejutott a szombati döntőbe. Az aranyéremért a japán Kazuki Yoshiyama és Takumi Tanimoto vár rájuk.

Egyesben Lei a legjobb 16 között búcsúzott a bolgár Joan Velicskovval szemben (2:4).

(Kiemelt kép forrása: WTT)