UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-12-14 19:00

Az U15-ös és az U14-es Országos Kiemelt csoportban is a DVSC Labdarúgó Akadémia áll az élen

December 10-én véget értek az országos korosztályos-bajnokságok őszi küzdelmei – sorozatunk második részében az U15-ös és az U14-es Országos Kiemelt csoportot vettük górcső alá.

Az U15-ös Országos Kiemelt csoportban tizenkét csapat alkotja a mezőnyt, míg az U14-ben csupán tíz együttes vetélkedik. Az idősebbeknél 22 bajnoki játékhétből áll a pontvadászat, őszi szezonjában 11 fordulót rendeztek, míg a fiatalabbaknál három kört játszanak, a 27 fordulóból 14-et bonyolítottak le a téli szünetig.

Az U15-ös Országos Kiemelt csoportban a Debreceni VSC Labdarúgó Akadémia négypontos előnyre tett szert legfőbb üldözőjével, a Budapest Honvéd-MFA-val szemben. A kis Loki korosztályos együttese az előző idényben hatodik lett az U14-es korosztályos bajnokságban (27 ponttal szerzett kevesebbet a kispestieknél), ebben az idényben azonban szárnyal, egy döntetlen mellett tíz győzelmet aratott - ki gondolta volna, hogy az őszi szezont szintén veretlenül letudó Bp. Honvéddal játszott 1–1-et. Kolozsi Gergő csapata több nagy skalpot begyűjtött: a Várda Labdarúgó Akadémiát 6–1-re, az UTE-t 7–2-re, a Vasas Kubala Akadémiát 4–0-ra, míg a Puskás Akadémiát 4–1-re győzte le.

A góllövőlista élén tehetséges játékosa, Nyikos Botond áll 16 találattal,

a lista második helyezettjei, DiMundo Antonio Zsolt (DVSC LA), Gyebróczki Dávid István (Budapest Honvéd-MFA) és Kecskés Barna (Budapest Honvéd-MFA)  „csupán" hetet termeltek. A harmadik helyezett Vasas Kubala Akadémia védekezése is masszívnak tetszik, tizenegy bajnokin mindössze kilencszer kapitulált, a PMFC azonban semmilyen szempontból sem rúg labdába: tizenegy vereség, kilenc szerzett és ötvenkét kapott gól áll a neve mellett, így jó eséllyel a következő évadot már az U16-os Országos Alap csoportban kezdi.

Az U14-es Országos Kiemelt csoportban is a DVSC LA áll az élen, három ponttal előzi meg a második Puskás Akadémiát, héttel a harmadik MTK Budapestet, illetve a negyedik Budapest Honvéd-MFA-t. A debreceniek ezen korosztályos csapata is ígéretes, Garamvölgyi Péter edző keze alatt sok tehetség pallérozódik. Az éllovas az első négy fordulóban kétszer is vereséget szenvedett, a PAFC és a Ferencváros is felülmúlta, ám azóta

tízmeccses veretlenségi szériát görget maga előtt.

Ősszel több remek győzelmet aratott: a regionális rivális DVTK-t 8–2-re, illetve 9–0-ra, a Budapest Honvéd-MFA-t 4–0-ra, a Várda Labdarúgó Akadémiát 7–0-ra, míg a Vasas Kubala Akadémiát 6–0-ra múlta felül. Legeredményesebb játékosa a góllövőlistát Budaházi Zsomborral (Várda LA) holtversenyben tíz találattal vezető Varga Zsolt. Az őszi szezon legnagyobb különbségű győzelmét az MTK Budapest aratta, 10–1-re iskolázta le az utolsó, tizedik helyen egy ponttal kullogó DVTK-t. 

Az U15-ös Országos Kiemelt csoport eredményeit, tabálláját ITT, míg az U14-es Országos Kiemelt csoport eredményeit, tabálláját ITT érheti el.

(Kiemelt képen: a DVSC listavezető U15-ös korosztályos csapata / Forrás: DVSC LA Facebook-oldala)