UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-12-17 15:52

Szlovéniát is legyőzte a vb-n, bennmaradt a divízió I/A csoportban a magyar U20-as férfiválogatott

Izgalmas és fordulatos meccset játszott a magyar U20-as férfi jégkorong-válogatott Szlovéniával a divízió I/A csoportos vb utolsó játéknapján, amelynek a végén a Vas Márton vezette együttes örülhetett, így bravúros teljesítménnyel bennmaradt a második vonalban.

Komoly téttel bírt a magyar csapat számára az U20-as divízió I/A csoport jégkorong-világbajnokság utolsó játéknapján, szombat délután megrendezett Szlovénia elleni mérkőzés, hiszen a Vas Márton szövetségi edző által irányított férfiválogatott három szerzett ponttal, a bennmaradást érő negyedik helyről várta a találkozót.

A franciák elleni, sportágtörténeti siker után sem várt könnyű összecsapás a fiatalokra: a meccs első góljára közel negyedórát kellett várni, Horváth Bence talált be, ám az előnyt – mint már többször is a vb-n – nem sikerült megtartani, a szlovénok a harmad vége előtt két gyors találattal fordítottak. A folytatásban már kétgólosra is növelték az előnyüket, ám ekkor a magyarok percei következtek: még a játékrész során fordítottak, Tóth Tamás és Varga Balázs köszönt be, utóbbi ráadásul kétszer (4–3). A harmadik harmad jól indult a szemszögünkből, Nemes Márton jóvoltából már kettővel ment a magyar csapat, bár nem sokáig örülhettünk, rögtön válaszolt az ellenfél. A játékrész közepén újabb gólváltást (Dobos Bendegúz is feliratkozott a góllövők közé) figyelhettünk (6–5), így izgalmas hajrá következett. A nyomást végül jobban bírták a magyarok, Fekete Alex az utolsó percben üres kapura talált be, eldöntve ezzel a meccset, illetve azt, hogy a negyedik helyet megszerezve az együttes bennmarad a divízió I/A csoportban.

Ez azt jelenti, hogy a korosztályos együttes jövőre is a második vonalban méretheti meg magát, azaz továbbra is a világ legjobb tizenhat csapata közé tartozik.
Divízió 1/A csoportos junior-világbajnokság, 5. játéknap:
Magyarország–Szlovénia 7–5 (1–2, 3–1, 3–2)
Magyarország:
 Hegedüs
Hadobás (3), Horváth D. (4) – Farkas O., Szalay – Deák, Balázsi – Illés
Nemes 1, Keceli-Mészáros, Horváth B. 1 (1) – Mihalik A., Dobos 1, Tóth T. 1 – Varga B. 2 (1), Fekete A. 1, Ambrus Cs. (1) – Mihalik G., Nádor, Ádám
Szövetségi edző: Vas Márton
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Kapura lövések: 27:31 (10:6, 8:15, 9:10)

(A kiemelt kép forrása: MJSZ)