UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2022-12-20 20:11

Szántosi Dávid és Balogh Ágnes Kíra győzelmével zárult a legjobb ifjúságiak csatája

A szarvasi Szántosi Dávid nyerte az U19-es fiú asztaliteniszezők top 24-bajnokságát az Ormai László-csarnokban, míg a békési Balogh Ágnes Kíra diadalmaskodott a legjobb 16 leány játékos versenyén.

A serdülőkorú asztaliteniszezők múlt heti top 16- és top 24-bajnoksága (előbbi a lányok, utóbbi a fiúk versenye) után hétfőn és kedden rendezték meg az ifjúságiak hasonló viadalát a Marczibányi téren.

A fiúk között érvényesült a papírforma: a korosztályos ranglista éllovasa, a 16 éves Szántosi Dávid (Szarvasi Körös Asztalitenisz SE) veretlenül szerezte meg az elsőséget, a második helyezett, párosban nemrégiben serdülő-világbajnoki címet szerző Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) előtt, aki végül kizárólag Szántositól szenvedett vereséget. A szintén serdülőkorú Cseri Ádám (KSI) lett a harmadik.

A lányok top 16-bajnokságán a 18 esztendős Balogh Ágnes Kíra (Békési Ifjúsági Asztaliteniszért Alapítvány) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, miután a selejtezőt százszázalékos győzelmi mutatóval abszolválta, majd a főtáblán is remekelt: 6/1-es mérleggel fejezte be, ezzel pedig a legjobbnak bizonyult. Így a második helyen záró Volentics Anna (Városi Sportegyesület Dunakeszi) hiába verte meg a későbbi győztest, be kellett érnie az ezüsttel, ugyanis öt sikere mellett kétszer is kikapott, az egyik vereséget éppen Szosznyák Emmától (Statisztika) szenvedte el, aki 4/3-as mérleggel bronzérmet szerzett.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: Szántosi Dávid / Forrás: MOATSZ)