UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-12-27 19:26

A 18 éves Szalai Péter az ob I ötödik legjobb gólszerzője

A 18 éves Szalai Péter ebben az évadban is remekül vízilabdázik, és hamarosan a felnőttválogatott összetartásán bizonyíthat.

Több utánpótláskorú játékos is rendre remekül teljesít az első osztályú férfi vízilabda-bajnokságban (ob I), külön elismerés illeti a KSI 18 éves fiatalját, Szalai Pétert, aki a gólszerzésben is jeleskedik.

A nyáron az U18-as válogatottal világbajnoki címet nyert Szalai az idénybeli hét mérkőzésén 18 góllal segítette a csapatát, ezzel az előkelő ötödik helyet foglalja a felnőttélvonal góllövőlistáján.

A bajnoki címvédő FTC ellen például háromszor is eredményes volt. A sokra hivatott pólós az elmúlt évadokban is szeretett túljárni a kapusok eszén, tavaly 83 találattal végzett a másodosztály góllövőlistájának élén. Szalai emellett a védekezésből is kiveszi a részét, hiszen a hazai szövetség honlapjának statisztikája szertint a tizedik legtöbb labdaszerzés fűződik a nevéhez az ob I mostani kiírásban. 

Nem véletlen, hogy teljesítményére felfigyelt a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt is, és klubtársával, Nagy Ákossal együtt

ifjúsági korú játékosként hívta meg a nemzeti csapat év eleji összetartására.

(Kiemelt képen: Szalai Péter Fotó: Nyolczas Ivett)