UtánpótlásSport
2023. január 30.
  • instagram
TÉLI EURÓPAI IFJÚSÁGI OLIMPIAI FESZTIVÁL, Olaszország
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2022-12-27 18:13

Kincses Kolos az ITF-tornagyőzelmet célozta meg

Az U16-os szabadtéri bajnok teniszező, Kincses Kolos jövőre az ITF-ranglistán is jelentőset lépne előre.

A Magyar Teniszszövetség hivatalos honlapjának új sorozata a legígéretesebb hazai versenyzők bemutatására hivatott. A portál legutóbb az U16-os szabadtéri bajnok Kincses Kolossal beszélgetett. A 15 éves játékos

az idén egyéniben egy, párosban három tornát nyert a Tennis Europe Junior Touron,

és az ITF Junior Touron is többször játszott negyeddöntőt, egyszer elődöntőt. Az MTK Budapest színeiben versenyző egy hónapja a legjobb játékosok között tréningezik a Nemzeti Edzésközpontban. 

„Főként Fekete Rudolf és Palágyi Miklós irányítja a teniszedzéseimet, de be szokott segíteni Babos Csaba és Kisantal Péter is. Edzőpartnereimnek tekinthetem a legjobb fiújátékosokat, Valkusz Mátét, Fajta Petit, Velcz Zsombit, de

Fucsovics Marcival is edzettem már, ami hatalmas élmény volt.

A női mezőnyből Babos Timivel, Stollár Fannyval szoktam ütni, Szabanin Natival rendszeresen játszom. A kondiban Vaskó Balázs instruál, a fizioterapeuta pedig Bartha Kincső, aki mindig helyretesz, ha baj van az egészségemmel. Úgy érzem, most egy szakmailag is nagyon elismert csapat áll mögöttem, kifogástalan a felkészülés, nagyon élvezem, és igyekszem maximális erőbedobással csinálni, amit kérnek tőlem.”

Kincses Kolost az ITF-tornagyőzelem hajtja Forrás: huntennis.hu

Kolos jövőre az ITF-ranglistán is jelentőset lépne előre.

„December utolsó és január első heteiben még alapozunk, aztán január vége felé fogom elkezdeni a szezont. Először két ötös kategóriás ITF-viadalon játszom majd Ausztriában, utána a csapat Eb következik, amin szeretnék részt venni. Az 500. hely környékéről indulok az ITF-ranglistán, év végére megpróbálom elérni a 250-300. pozíciót, de leginkább tapasztalatokat szeretnék szerezni, minél többet meccsezni, és jó eredményeket gyűjteni.

Legfőbb célom kivívni egy ITF-versenyelsőséget,

melyhez elengedhetetlen a kemény munka, hogy egy kicsit megerősödjek, utána pedig élvezhessem a játékot.”

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.

(Kiemelt kép forrása: huntennis.hu)