UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-12-29 17:40

Az U16-os fiú- és a leányválogatott is győzött a pöstyéni ORV második napján

Az U16-os fiú kosárlabda-válogatott a szerdai nyitó sikere után ezúttal a lengyeleket verte a szlovákiai Olimpiai Reménységek Versenyén. A csehek elleni vereség után az U16-os lányok javítottak és magabiztosan nyertek a lengyelek ellen.

Szerdától péntekig a pöstyéni ORV-n szerepelnek a magyar U16-os kosárlabda-válogatottak. Mindkét nemzeti csapatunk a csehekkel találkozott az első napon – a fiúk magabiztosan nyertek, a lányok szoros csatában alulmaradtak. Ezután csütörtökön a lengyelek ellen folytatták.

Elsőként a Mészárosné Kovács Andrea vezette lányok léptek pályára. Az első negyedben fej fej mellett haladtak a felek (11–10), majd a második etap legvégén a lengyel együttes kilenc ponttal ellépett (24–33). A második félidőre viszont nagyot fordult a játék képe, a mieink átvették az irányítást, és a harmadik tíz perc végeztével már náluk volt hatpontos előny (52–46).

A 21 pontig jutó Gréts Dalmával az élen a magyar lányok már nem adták ki kezükből a vezetést, mi több, tovább növelték azt, és végül 74–56-ra győztek.

Ezzel 1-1-es mérleggel állnak két forduló után.

(A részletes statisztika ITT megtekinthető.)

A Faragó Péter irányította U16-os fiúválogatott ugyancsak a lengyelekkel csapott össze. A mieink kezdték jobban a meccset (17–10), ám az első negyed végére már a lengyelek álltak jobban (23–25). A folytatásban az ellenfél stabilan őrizte előnyét: 40–46-os állásnál következett a nagyszünet. A fordulást követően – a lányok meccséhez hasonlóan – itt is kulcsfontosságúnak bizonyult a harmadik negyed: a magyar válogatott 25–16-ra megnyerte ezt a tíz percet, és átvette a vezetést (65–62).

A 36 pontos Tallós Levente vezérletével a fiúk folytatták a lehengerlő támadójátékot, és meg sem álltak 100 pontig.

A 100–79-es diadallal Faragó Péter gárdája újabb komoly skalpot gyűjtött be – a csehek után ezúttal a lengyelekkel szemben.

(A részletes statisztika ITT megtekinthető.)

Péntek délután mindkét válogatottunk a házigazda szlovákok ellen zárja a tornát.

(Kiemelt képen: U16-os fiúválogatott / Forrás: slovakbasket.sk)