UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-12-30 14:34

Lendvai Natasa 16 évesen már 17 gólt lőtt a női ob I-ben

A korosztályos világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Lendvai Natasa serdülőként ontja a gólokat az első élvonalbeli évadában.

A KSI leány serdülőcsapatában vízilabdázik, játszik a sportiskolások ifjúsági és ob I/B-s együttesében, na meg kettős játékengedéllyel az ob I-es Szegedben. Utóbbiban nem akármilyen eredményességgel, pedig csak október közepén debütált a női első osztályban.

Lendvai Natasa 16 évesen a Varga Tamás által irányított szegedi felnőttcsapatban

az idényben 7 meccsen 17 gólnál jár, ezzel a női élvonal alapszakaszának góllövőlistáján az előkelő hetedik helyet foglalja el.
Lendvai Natasa 16 évesen már 17 gólnál jár a Szegedben Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az SZNVE nem tartozik az első osztály topcsapatai közé, Natasa ezzel együtt megtalálja a lehetőséget (olykor ötméteresből) a gólszerzésre: az ősszel például hármat lőtt a friss Magyar-kupa-győztes Ferencvárosnak és duplázott a nemrégiben BL-negyeddöntőbe jutó Dunaújváros otthonában is. Nem mellesleg az ígéret a hazai szövetség honlapjának statisztikája szerint a harmadik legtöbb labdát szerezte a bajnokság jelenlegi kiírásában. Érdekesség, hogy mindkét említett rangsorban a női válogatott kiválóságáéval, Szilágyi Dorottyáéval egyezik a mutatója (az Eger játékosa egy meccsel kevesebbet játszott).

Natasa a korosztályában sem fogja vissza magát. A Bóta-Tóth Andrea irányította serdülőcsapatban a szezonban eddig 8 meccsen 43 góllal segítette a KSI-t. Nem meglepő, hogy a tinédzser tagja a korosztálya válogatottjának, mellyel

tavaly U15-ös Eb-t, az idén pedig U16-os világbajnokságot nyert.

Utóbbi világeseményen Natasa a nemzeti csapat minden meccsén gólt szerzett a görögországi Larisszában.

(Kiemelt képen: Lendvai Natasa a KSI színeiben Fotó: Nyolczas Ivett)