UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-01-04 17:10

Vajda Oszkár két korosztályban is ranglistavezető

A TFSE 16 éves, kadét Európa-bajnok kardvívója, Vajda Oszkár az évadban már a juniorok között is figyelemre méltó eredményt ért el.

Nagyszerűen teljesít az évadban a TFSE 16 éves kardvívója, Vajda Oszkár, aki a kadétok és a juniorok hazai ranglistáját is vezeti. Patócs Ákos tanítványa tavaly tagja volt az újvidéki kadét Európa-bajnokságon aranyérmes csapatnak (mellette Godó Frigyes, Hanzély Zsombor és Péch Kornél), a közelmúltban pedig a gödöllői, valamint a szófiai kadét európai körversenyen a nyolcaddöntőbe, az eislingenin a negyeddöntőbe jutott.

Legnagyobb sikerét december elején Sosnowiecben érte el, ahol a juniorok világkupaversenyén végzett az előkelő ötödik helyen.

A TFSE szakosztályvezetője, Patócs Ákos nemrégiben így összegezte az évad céljait az egyesület honlapján:

„A Magyar-kupák, válogatóversenyek pontértékét csökkentette az MVSZ elnöksége, így idén még jobban felértékelődnek a nemzetközi versenyeken, világkupákon szerezhető pontok. A junior korosztályban Hanzély Zsombor, Tóth Bertalan és Vajda Oszkár is versenyben maradt a válogatottságért. Ez volt a célunk ezzel a korosztállyal, remélhetőleg sikerül megvalósítani a válogatott álmokat.

Fantasztikus visszajelzéseket kapunk a kadétok, a juniorok és a reménységek keretedzőitől, mivel elégedettek a TFSE-s gyerekekkel.

A közös élmények, edzések és táborok nagyban hozzájárulnak a sikereinkhez!”

(Kiemelt képen: Vajda Oszkár és Patócs Ákos / Forrás: tfse.sport.hu)