UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-01-06 09:03

Két bajnokságban is sokáig jutnának a BVSC-Zugló fiataljai

A BVSC-Zugló fiú vízilabdacsapatainak céljairól az ifiknél és a serdülőknél egyaránt pólózó Simon Balázs beszélt.

A BVSC-Zugló fiú vízilabdacsapatai az ifjúsági és a serdülőbajnokságban is az élen töltik a téli szünetet.

A Létay Krisztián irányította ifik veretlenek, a Béres Gergely által edzett serdülők egyszer kaptak ki eddig az alapszakaszban.

A zuglóiak az ősszel mindkét korosztályban ezüstéremnek örülhettek a Magyar-kupában. Több serdülő az ificsapatban is rendre szerepet kap. Ilyen a 16 éves Simon Balázs is, aki például a serdülő Magyar-kupa FTC elleni döntőjének a legeredményesebb játékosa volt az öt góljával. Az ambiciózus játékos az M4 Sporton látható Jövünk! magazinnak beszélt az idei terveiről.

A BVSC-Zugló ificsapatának nagyjából a fele még serdülőjátékos Forrás: bvscvizilabda.hu

„Az ifjúsági bajnokságban nagyon jól teljesítünk. Örülük, hogy eddig sikerült megfelelnünk a magunkkal szemben támasztott elvárásainknak. Amit az edzőnk megkövetelt tőlünk, az igyekeztünk véghez vinni.

Sokat fejlődtünk erőnlétileg és taktikailag is, és a hétvégi meccseken tudtuk hasznosítani a tanultakat.

Természetesen szeretnénk minél tovább jutni a bajnokságban, és elkapni a KSI csapatát. A serdülők között egyértelműbb cél a bajnoki aranyérem, hiszen ez a korosztály két éve megnyerte a gyermekbajnokságot. Tudjuk, hogy mindig van hová fejlődni. Én is azért dolgozom, hogy idővel a felnőttcsapat játékosa legyek.”

A BVSC-Zugló fiataljaival készült interjúk a Jövünk! magazin következő, vasárnap reggeli adásában lesznek láthatók az M4 Sporton.

(Kiemelt képen: A BVSC-Zugló ifjúsági fiú vízilabdacsapata Forrás: bvscvizilabda.hu)