UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-01-08 17:05

Varga Zsolt pozitív dolgokat látott a férfiválogatottba hívott junioroktól

A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt szerint jót tett a junioroknak, hogy megmutathatták magukat a felnőttválogatott összetartásán.

A magyar férfi vízilabda-válogatott január 1. és 6. között tizennyolc plusz négy játékossal indította a 2023-as felkészülést.

Varga Zsolt szövetségi kapitány az összetartás teljes ideje alatt számított a 2003-as születésű

Molnár Erikre és Vigvári Vincére,

míg az edzőtábor második felében újabb négy fiatal csatlakozott a kerethez. Mészáros Mátyás és Vismeg Zsombor szintén a 2003-asokat képviseli, Nagy Ákos és Szalai Péter pedig 2004-esként, azaz még ifjúsági korú játékosként mutathatta meg magát.

Vigvári Vince (4) és Nagy Ákos (13) a felnőttválogatott összetartásán Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

„Nagyon jó dolgokat láttam, meg persze azt is lemérhettem, ha valaki valamiben el van maradva, akár fizikálisan is, nekik ki tudtam jelölni az utat, hogy milyen munkát kell elvégezniük – idézi Varga Zsoltot a hazai szövetség honlapja. – A juniorokkal kapcsolatban kifejezetten pozitív benyomásokat szereztem,

egyértelműen jót tett nekik, hogy ezen a szinten is tesztelhették magukat,

meg én is őket, mert ugyan ob I-ben vízilabdáznak, de azért a válogatott és a nemzetközi kupacsapatok mérkőzése más szint.”

Az összetartásra meghívott játékosok
Kapusok:
 Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom), Vogel Soma (FTC) – hétfőtől: Mizsei Márton (A-Hid Vasas Plaket)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (OSC), Aranyi Máté (OSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Vasas), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (FTC Telekom), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (Olympiacos Piraeus), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco).
Kereten kívül (január 4-6.): Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa)

(Kiemelt képen: Kovács Róbert és Varga Zsolt Forrás: Kovács Anikó/MVLSZ)