UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-12 16:55

Balogh Botond meggyőző teljesítményt nyújtott az Inter elleni Olasz Kupa-meccsen

Kezdőként kapott lehetőséget szerda este az Internazionale ellen hosszabbításban 2–1-re elveszített Olasz Kupa-mérkőzésen Balogh Botond, a Serie B-ben szereplő Parma húszéves középhátvédje. Nem maradt adós a jó teljesítménnyel: az InStat adatelemző rendszer szerint párharcainak háromnegyedét megnyerte, tizenegy labdát szerzett, a fejpárbajok hatvan százalékát vívta meg sikerrel, passzainak 86 százaléka volt pontos, és mind az öt szerelési kísérlete jó volt Olaszország egyik legerősebb csapata ellen.

Az egyszeres felnőttválogatott labdarúgó a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, fájdalmas a kupakiesés, hiszen együttesével majdnem csodát tettek, a 88. percig vezettek a sztárcsapat otthonában, ahol negyvenezer szurkoló buzdította a hazaiakat.

„Nem szoktam izgulni a meccsek előtt, de most egészséges drukk volt bennem, reggel óta tudtam ugyanis, hogy kezdőként lépek pályára. A kezdésre ez fokozatosan elmúlt, roppant magabiztosnak éreztem magam.

Az első negyedórában négy labdaszerzésem volt, Robin Gosenstől becsúszva vettem el, majd Lautaro Martíneztől csentem el kétszer, aztán Joaquín Correától.

Ha ezek nem sikerülnek, lehet, valamelyest lehúztak volna, de az egymást követő jó megoldások után kifejezetten nyugodtan játszottam, mindvégig jól éreztem magam a pályán. Tapasztalatom szerint lényegesen nehezebb a Serie B-s csapatok ellen játszani, jobban érzem magam a pályán Lautaro Martínez vagy Joaquín Correa őrzőjeként, mint amikor a másodosztályban kell fognom a támadót. Keresem ennek az okát, lehet, az fekszik nekem jobban, hogy magasabb szinten technikásabbak a játékosok, más kihívás elé állítanak, mint a másodosztályúak. Bár az Interhez fogható ellenféllel mindeddig nem csaptunk össze, érzésem szerint szerdán nyújtottam az idénybeli legjobb teljesítményemet."

A tehetséges labdarúgó szerdán játszott felnőttszinten először százhúsz percet, ám ő futotta csapatában a legtöbbet.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

(Kiemelt kép: Balogh Botond. Forrás: Szabó Miklós/Nemzeti Sport)