UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-01-12 15:37

James Ugochukwu Nnaji remekelt a Barcelonában, NBA-klubok érdeklődését is felkeltette

Karriercsúcsot jelentő tizenhat pontot dobott a Barcelona felnőttcsapatában a Rátgéber Akadémia egykori növendéke, James Ugochukwu Nnaji, a 18 éves nigériai center Betis elleni játéka NBA-klubok érdeklődését is felkeltette.

Élete legjobb teljesítményét nyújtotta a Barcelona felnőttcsapatában a Rátgéber Akadémia egykori növendéke, James Ugochukwu Nnaji, a tizennyolc éves nigériai center a Betis elleni bajnokin ugyanis karriercsúcsot jelentő 16 pontot dobott.

"A felnőttcsapatban most nyújtottam a szezon legjobb teljesítményét, a pontok terén karriercsúcsot értem el. Sokat fejlődtem Barcelonában, elsősorban a játék megértésében: minél magasabb szinten játszik ugyanis az ember, annál több koncentrációra van szüksége. A klub annak ellenére nagy hangsúlyt fektet a játékosok fejlődésére, hogy profi csapat, amelynek nagyon sűrű a programja, rengeteg az utazás, ám így is megtalálják a módját annak, hogy a fiatalabbak technikai hibáit javítsák.

Úgy érzem, folyamatosan lépkedek előre, és azt gondolom, fényes jövő áll előttem, ha ugyanilyen keményen dolgozom a továbbiakban is. A célom nem változott, szeretnék a későbbiekben az NBA-ben kosárlabdázni!

– nyilatkozott az NKA honlapjának James Ugochukwu Nnaji, aki két idényt töltött a pécsi utánpótlásműhelyben.

A tehetséges játékos teljesítményére felfigyeltek a tengerentúli szakemberek: az Atlanta, a Cleveland, a Portland, a Toronto és a Memphis scoutja is azt kérdezte Rátgéber László akadémia szakmai és stratégiai igazgatójától, látta-e, mit nyújtott James Nnaji a Betis elleni bajnokin. A szakember ennek kapcsán a ratgeberakademia.hu-nak így fogalmazott:

"És ők csupán azok, akik engem hívtak…

Mindez garancia arra, hogy James Nnaji már az első körben, és nagy valószínűség szerint már az első tíz között elkel a drafton.

A fejlődésében nagyon sokat segít, hogy rengeteg mérkőzése van a Barcelonának a bajnokságban és az Euroligában, így bele kell kerülnie a rotációba. Hozzá kell tenni, látszott, hogy ezúttal könnyebb meccsük volt, nem a Betis a legerősebb ellenfél, ugyanakkor James impozáns statisztikát produkált, ami bárki ellen bármikor jónak számít! Nem hiába hívta fel vele magára a figyelmet!" 

(Kiemelt kép: James Ugochukwu Nnaji. Forrás: FC Barcelona Basket)