UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2023-01-13 16:30

Gaál Zsóka sevillai tornával kezdi az évet

A 15 éves, korosztályos Európa- és világbajnok sakkozó, Gaál Zsóka spanyolországi tornával indítja az évet.

Mozgalmas időszak előtt áll a korosztályos Európa- és világbajnok sakkozó, Gaál Zsóka. A 15 éves női nemzetközi mester péntektől a spanyolországi Sevillában kezdi meg idei versenyzését, a folytatásban pedig több kihívásra is vállalkozik.

„Nagy terveim vannak. Az idén rengeteg edzőtáborom lesz a versenyek mellett. A célom, hogy minél nagyobb tudásra tegyek szert.

Szeretném népszerűsíteni a sportágat, hiszen nekem a sakk az életem része, és örülnék, ha minél több ember megismerné ezt a csodálatos világot!

Sevillában nemzetközi versenyen veszek részt. A partik este fél hatkor kezdődnek, és nagyon sokáig elhúzódhatnak, ami új lesz a számomra. Februárban Budapesten nagymester körversenyen játszom, majd a felnőtt férfi Európa-bajnokságon méretem meg magamat Szerbiában. A férfiak között nagyon motiváló játszani. Márciusban Klagenfurtban a Mali Schachmuseumban, Európa legnagyobb sakkmúzeumában  tartok húsz táblás szimultánt, és vakpartit is fogok játszani. Aztán még húsvét előtt Izlandra utazom. Remélem, hogy nemcsak a versenyen sikerül a maximumot nyújtanom, hanem talán a sarki fényt is láthatom.”

Gaál Zsóka kezdésre készen Sevillában

Zsóka tavaly is remek formában játszott, és részt vett az indiai Chennaiban rendezett sakkolimpián, amely újabb lépcsőfokot jelentett a pályafutásában.

„A sakkolimpiai szerepléssel sikerült megvalósítanom az egyik nagy álmomat, ráadásul a csapat legjobb pontszerzője lettem. Örülök, hogy nem nyomott le a teher, hanem szárnyakat kaptam tőle.”

(Kiemelt kép forrása: Magyar Sakkszövetség)