UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-01-13 20:00

Komoly feladatok előtt a hazai utánpótlás legjobbjai

Eredményes évet zártak a magyar utánpótláskorú ökölvívók 2022-ben, akik korosztályos Európa-bajnokságokon folytathatják az éremgyűjtést.

Elégedetten tekinthet vissza 2022-re a hazai ökölvívó utánpótlás, hiszen tavaly mindegyik korosztályos Európa-bajnokságon és az ifi vb-n született magyar érem.

A fiataloknak idén csak kontinensviadalokat rendeznek, amelyeken többen is jó eséllyel pályáznak a dobogós helyezésre, sőt a végső győzelemre is.

A sort az U22-esek kontinensviadala nyitja, amelynek az egyik esélyese a 21 esztendős Hámori Luca: a kőszegi bokszoló két éve bronz-, tavaly ezüstérmet szerzett a viadalon, a legfőbb célja pedig, hogy az utolsó korosztályos évében teljessé tegye az eseményen begyűjthető éremkollekciót. Hozzá csatlakozhat a 2022-ben szintén második helyezett Hoffmann Réka, míg a korosztályba januárban belépő Buza Rafaelre is érdemes lesz figyelni, aki 18 évesen felnőtt ob-t nyert decemberben.

Az ifjúságiak Eb-jén ott lesz a novemberben ifi vb-n ezüstöt nyerő Gémes Levente, hozzá pedig csatlakozhat a 2022-ben junior Eb-győztes Nileborg Krisztián, aki a korosztályváltása után tovább őrizné az immár másfél éve tartó veretlenségét. A két bokszoló között egyébként pikáns párharc alakulhat ki, hiszen könnyen lehet, hogy mindketten a 71 kilogrammosok súlycsoportjában versenyeznek majd.

A juniorok közé lépett fel a tavalyi serdülő Európa-bajnokságon ezüstérmet szerző Körömi Ábel, akinek elsőévesként nem lesz könnyű dolga, ha ismét dobogóra akar állni korosztályos kontinensviadalon.

Az összeállításban azokat emeltük ki, akik a legnagyobb utánpótlássikereket érték el tavaly, ám az említett ökölvívókon kívül is számos tehetséges magyar bunyós várja, hogy bizonyíthasson a korosztályos nagyszínpadon.

(A kiemelt képen: Nileborg Krisztián / Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)