UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-01-16 09:04

Nívós mezőny gyűlt össze a tiszakécskei Négy Nemzet-tornán

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta a tiszakécskei Négy Nemzet-tornát a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatott, amely az Eb-címvédő spanyolok mellett a szerbeket és a szlovénokat látta vendégül.

Január 13-15. között jött el az év első megméretése a magyar ifjúsági fiú kézilabda-válogatottnak, amely tavaly remekül szerepelt a montenegrói korosztályos Európa-bajnokságon, amelyen a negyedik pozícióban zárt. A Kárpáti Krisztián szövetségi edző által vezetett fiatalok Tiszakécske felé vették az irányt, az edzőtábort követően Négy Nemzet-torna várt rájuk.

Az eseményen nívós mezőny gyűlt össze: a hazaiak mellett az Eb-címvédő spanyol válogatott is fellépett, de másik két, a kontinensviadalon szereplő csapat, Szlovénia (11.) és Szerbia (13.) is tiszteletét tette.

A magyar fiatalok a szlovénokkal kezdtek: Terjék Rolandék a 6. perc után már nem engedték ki a kezeik közül a vezetést, a félidőben három találattal mentek, a végére pedig magabiztos, 31–24-es győzelmet arattak. A legaktívabb a Montpellier játékosa volt, aki kilenc góllal vette ki a részét a diadalból.

A második és a harmadik mérkőzés sajnos nem a hazaiak sikerét hozta: a spanyolok ellen az első félidő jól sikerült, többször négygólos fór is kialakult a magyarok javára, ám szűkebb állásnál, 18–17-nél fordultak a csapatok. A folytatás a vendégek akarata szerint alakult, hamar fordítottak, végül 34–29-re nyerték a találkozót. 

Az utolsó fordulóban (amit Kecskeméten rendeztek) a szerbek ellen sikerült az együttesnek két gólra zárkózni a félidőig, sőt 40 perc után rövid időre a vezetést is átvették a magyar srácok, ám a szerbek jól hajráztak, 33–30-ra diadalmaskodtak.

Az ificsapat célversenye 2023-ban a nyári világbajnokság lesz.

(A kiemelt kép forrása: NEKA)