UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-01-16 19:10

Paár Márkkal az élen kivételes pontesőt produkált a Kaposvár U20-as férficsapata

A 19 éves Paár Márk nem mindennapi teljesítménnyel vétette észre magát az U20-as kosárlabda-bajnokságban: a kaposvári fiatal 40 ponttal és 50-es VAL-mutatóval segítette győzelemhez csapatát az Atomerőmű SE otthonában.

Kiemelkedő teljesítményekből nem volt hiány az U20-as férfi kosarasok legutóbbi fordulójában: a soproni Schöll Richárd 32 ponttal, 12 lepattanóval és 47-es teljesítményindexszel zárt a játéknap rangadóján a Falco Szombathely otthonában. (A listavezető vasiak 94–78-ra győztek a negyedik Sopron ellen.) Ugyanakkor kitűnő statisztikái ellenére nem Schöll nevéhez fűződött a 16. forduló legjobb produkciója, miután a Kaposvár korosztályos válogatott hátvédje,

Paár Márk 40 ponttal, 4 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 3 gólpasszal és 50-es VAL-mutatóval

fejezte be Pakson, ahol ezzel nagyban hozzájárult a somogyiak nagyon sima, 132–85-ös sikeréhez az ASE ellen. A 19 esztendős Paár 18 mezőnykísérletéből 15-öt bedobott, emellett kilencszer is odaállhatott a büntetővonalra, ezekből pedig nyolcat értékesített.

Az egész csapat kitett magáért, de Márk különösen, ráadásul ezeket a pazar mutatókat mindössze húsz percnyi játékidő alatt érte el

– mondta Szőke Balázs, a kaposvári U20-as csapat vezetőedzője az Utánpótlássportnak. – Persze, az ASE jelenleg nem a legerősebb együttes a bajnokságban, csupán a tizenkettedik helyen áll, de Márk produkciója ezzel együtt is nagyon dicséretes. Az A-csoportban szereplő, a felnőttekkel készülő fiatalok közül – a sérült Hajduk Attila kivételével – ezúttal mindenki pályára léphetett, így ilyenkor a többieknek is könnyebb dolga van. Összességében a fiúk tényleg nagy kedvvel kosárlabdáztak, és minden szempontból jó napot fogtak ki. Az őszi szezonban a felnőttcsapatunk élvezett prioritást, ezáltal az utánpótláskorúak kevesebbet szerepeltek a saját korosztályukban, de ezen néhány hete változtattunk, így a legjobb fiatalok ismét egyre több játékidőt kapnak, és kamaztothatják a „nagyok" szerzett tapasztalatokat.”

(Kiemelt képen: Paár Márk / Forrás: Kométa Kaposvár)