UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-17 16:33

Elúszhat Németh András angliai szerződése

A felnőttválogatottban nemrég góllal debütáló 20 esztendős magyar csatár, Németh András Sunderlandbe igazolásának klubja, a belga Genk állhat az útjába.

Korábban az oldalunk is beszámolt róla, hogy a 20 éves Németh András többedmagával kikerült a belga Genk első csapatának keretéből, mert nem hosszabbította meg a nyáron lejáró szerződését. A nemrégiben a felnőttválogatottban góllal debütáló csatár iránt külföldi forrás szerint az angol másodosztályban szereplő Sunderland érdeklődik, ám könnyen lehet, hogy saját klubja áll majd a transzfer létrejöttének útjába.

A klub hivatalos álláspontja, hogy a 12 csapatos másodosztályban 11. helyen telelő második csapatban szeretnék használni a játékost, aki a legutóbbi, decemberi fordulóban végig is játszotta az FC Bruges II elleni, 2–1-re elveszített meccset – írja az NSO.

Angliában a footballleagueworld.co.uk a belga sajtóhírekre reagálva arról írt keddi cikkében, hogy a kialakult helyzetben a Sunderlandtől nem várható ajánlat a magyar válogatottban ősszel Luxemburgban góllal debütáló Némethért. Ezért a klub más játékosok  után néz a piacon, mert az Evertonhoz visszatérő Ellis Simms pótlására (az angol csatárt ugyanaz az  ügynökség képviseli, mint Némethet – ezért is kerülhetett szóba a magyar játékos) továbbra is szüksége lehet új támadóra.

(A kiemelt kép forrása: Kovács Tamás/MTI)