UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-01-17 12:53

Fazekas Lizett is az ITTF World Hopes meghívottjai között

A magyar tehetség is részt vesz a Franciaországban rendezendő ITTF World Hopes 2022-es idényének döntőjében, a kilencéves asztalteniszező így az U12-es világbajnokságnak is tekinthető versenyen méretteti meg magát.

A január 21–22-i hétvégén rendezik az ITTF World Hopes 2022-es idényének döntőjét, a meghívottak között Fazekas Lizett neve is szerepel – számolt be a Magyar Asztaltenisz Szövetség hivatalos honlapján. A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) 2009-ben indította útjára a Hopes Programot, amellyel a világ legfiatalabb asztalteniszező tehetségeinek fejlődését kívánják előremozdítani azáltal, hogy a tehetségek és edzőik több nemzetközi eseményen is résztvegyenek, s a szakemberek megosszák egymással tapasztalataikat, meglátásaikat.

Az idei évben a franciaországi Hennebont-ban található Hennebont Ping Center ad otthont az ITTF Hopes lezárásának, amely egy ötnapos edzőtáborból, valamint a hétvégén egy a programot lezáró versenyből áll, amely voltaképpen az U12-es világbajnokságnak tekinthető.

Fazekas Lizett egyike annak a negyven játékosnak (húsz fiúnak és húsz lánynak), akit a világ huszonnyolc országából hívtak meg a szervezők.

A magyar tehetség az U11-es bajnoki címet hibátlanul, vesztett szett nélkül nyerte meg, majd az U13-as korosztáyban a legjobb négy közé jutott az Asztaltenisz Világfesztiválon.

 

(Kiemelt kép: Fazekas Lizett. Forrás: m4sport.hu)