UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-01-18 13:00

Egyre nagyobb sikereket ér el a tőröző Wolf Eszter

A 18 éves tőröző, Wolf Eszter nemrégiben érmet nyert a juniorok világkupa-sorozatában, és a felnőttek között is bontogatja szárnyait.

Remek évadot fut a Budapesti Honvéd 18 éves tőrvívója, Wolf Eszter. A hódmezővásárhelyen nevelkedett fiatal a szezonban három junior Magyar-kupa-fordulót is megnyert, a ranglistapontjai számát pedig a január eleji, udinei junior-világkupaversenyen növelte jelentősen, amikor bravúros bronzérmet szerzett.

Az olaszországi viadalon Kiss Tibor tanítványa nagyszerű formát mutatott, és a legjobb 32-ig úgy jutott el, hogy alig kapott tust, majd a következőkben francia és olasz ellenfeleket legyőzve menetelt egészen az elődöntőig. Ott az olasz Calvanese kifogott rajta, de így is

a pályafutása eddigi legjobb nemzetközi eredményét érte el.

A múlt hét végén pedig ismét felnőtt-világkupaversenyen mérette meg magát, és Párizsban erős mezőnyben jutott a főtáblára.

A szombaton következő, zágrábi junior-világkupaverseny előtt Wolf Eszter magabiztosan vezeti a korosztálya itthoni ranglistáját. Érdekesség, hogy őt három kadétkorú ígéret követi a junirok között, sorban Kollár Anna, Papp Jázmin és Badár Szonja.

(Kiemelt képen: Wolf Eszter Forrás: hunfencing.hu)