UtánpótlásSport
2024. március 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-18 14:41

Újabb rekordok a Bozsik-programban

A mostani tanévben 3409 intézmény 123 ezer gyerekfocistája jár edzésre a Bozsik-programnak köszönhetően.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által szervezett OTP Bank Bozsik-programnak köszönhetően idén minden korábbit felülmúló létszámban fociznak az óvodások és az iskolások az országban – számol be az NSO.

Sipos Jenő MLSZ-szóvivő az MTI-nek elmondta,

a 2022–2023-as tanévben 3409 intézmény 123 ezer gyerekfocistája látogatja az edzéseket,

és vesz részt a tornákon és fesztiválokon.

Az idei szezon eseményeire 34 ezer lányt regisztráltak, míg a legkisebbek száma több mint 10 százalékos növekedést hozott, 47 ezer óvodáskorú gyermeket adva a sportágnak.

Minden korábbinál több gyerek focizik az idén Forrás: MLSZ

A szóvivő kiemelte, a McDonald's Fair Play Cup elnevezésű programban – amelynek célja a szabadidős labdarúgás és a Fair Play-szellemiség népszerűsítése, sportbarátságok kialakítása – a 2022–23-as idényben 73 intézményből 1063 játékost regisztráltak a fővárosból, ami rekordnak számít.

Az MLSZ tevékenységének kilencven százalékát a nem professzionális labdarúgó-tevékenységeket magában foglaló grassroots futball és annak fejlesztése teszi ki: ebbe a körbe tartozik a Playmakers elnevezésű kezdeményezés, amely az 5-8 éves lányok számára indult, hogy a mesehősökön keresztül ismerkedhessenek meg a labdarúgással.

A Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Program (KALAP) azzal a céllal jött létre, hogy azokon a településeken is legyen labdarúgás, ahol a kis lélekszám miatt nagypályás futballra nincs lehetőség.

Sipos Jenő hozzátette: fontos szerepe van a szociális programoknak, amelyek a fogyatékossággal élők és hátrányos helyzetűek labdarúgását segíti, valamint a Veterán-labdarúgásnak, ami a 60 éven felüliek futballját támogatja. Ez utóbbi szociális és egészségügyi szempontból is fontos, résztvevőit kimozdítja a szociális inaktivitásból, és bekapcsolja őket a kulturális vérkeringésbe.

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)