UtánpótlásSport
2024. június 26.
  • instagram
JUNIOR NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, ÉSZAK-MACEDÓNIA
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-01-19 21:11

Sági Nikolett az U23-as Eb-bronz után a juniorok között is letenné a névjegyét

A KSI 18 éves, U23-as Eb-bronzérmes cselgáncsozójával, Sági Nikolett-tel (78 kg) az után beszélgettünk, hogy megválasztották a 2022-es esztendő legjobb versenyzőjének a junior lányok között.

Szerdán délután Monoron a Magyar Judo Szövetség ünnepélyes keretek között adta át az elmúlt év legjobbjainak járó díjakat. Összesen tizennégy kategóriában hirdettek győztest, így például a juniorkorosztály legjobbjait is kitüntették: a férfiak mezőnyében Sáfrány Péter (a miskolci fiatallal néhány napja beszélgettünk az idei terveiről), míg a nők között Sági Nikolett (KSI) kapta az elismerést. Sági elsőéves juniorként, egy súlycsoporttal feljebb lépve, a 78 kilogrammosok között bronzérmet szerzett a korosztályos Európa-kupa-sorozat Banja Luka-i állomásán, majd nagy bravúrral ugyancsak bronzérmes lett az U23-as Európa-bajnokságon, Szarajevóban.

„Nagyon jó érzés volt részt venni a díjátadón, és ilyen elit társaságnak a tagja lenni, hiszen az ünnepségen jelen volt többek között jó néhány olimpikon is, akikkel persze gyakran találkozom a hétköznapokban is, a keretedzéseken, de ilyen környezetben ez még is más. Hatalmas megtiszteltetés, hogy engem választottak az év legjobbjának – kezdte a 18 esztendős Sági az Utánpótlássportnak, majd így értékelte az elmúlt évi teljesítményét. – Egészen az U23-as Európa-bajnokságig sajnos nem alakult jól az évem. A junior Eb-n és az EYOF-on sem sikerült úgy teljesítenem, mint ahogyan elvártam volna magamtól.

Majd közvetlenül az U23-as Eb előtt a celjei felnőtt Európa-kupa-versenyen indultam, és kezdtem formába lendülni, végül ott picivel, de lemaradtam a dobogóról, ötödik lettem, viszont ez jó előjelnek bizonyult az U23-as Eb-re, ami pedig kiválóan sikerült. Azok az apróságok, amelyek az év során nem álltak mellém, ezúttal végre igen.

A szarajevói harmadik hely jelentős mérföldkő Nikolett pályafutásában, ugyanis első érmét nyerte világversenyen.

„Ez a siker hatalmas motivációt adott a továbbiakra. Idén a saját korosztályomban, a juniorok között is szeretném letenni a névjegyem:

minél több dobogós helyezést gyűjtögetni az Európa-kupákon, illetve kvalifikálni magamat az Eb-re és a vb-re, majd ott ugyancsak jól szerepelni.

A fő célom a világbajnoki részvétel, mivel eddig még egyetlen alkalommal sem sikerült kijutnom korosztályos vb-re. Ehhez elsősorban fejben kell javulnom a közeljövőben, mert sajnos gyakran túl izgulom a versenyeket, és hiába vagyok fizikailag jó állapotban, de mentálisan hamar elfáradok, túl nagy nyomást helyezek magamra, és nem tudom a legjobbamat nyújtani. A fizikai erőfejlesztés mellett jelenleg ezen dolgozom leginkább.”

(Kiemelt képen: Sági Nikolett (kékben) / Forrás: EJU)