UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-01-26 14:06

Telkiben edzőtáborozott a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U17-es válogatott

A korosztályos Európa-bajnokságra készülő U17-es fiú válogatott három napot készült a szövetség telki edzőközpontjában – adta hírül a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja. Mint ismert, a május 17-én kezdődő földrésztornának Magyarország ad otthont, így a mezőnyben a rendező jogán a Belvon Attila szövetségi edző vezette magyar válogatott is szerepel. A csapat idei első összetartása hétfőn kezdődött és szerdán ért véget Telkiben, ahol az edzések és az egymás közti játék során mérte fel a kerettagok formáját a szakmai stáb.

Belvon Attila szövetségi kapitány a következőt nyilatkozta az mlsz.hu-nak:

Míg ősszel a gyors átmenetek voltak fókuszban, ezúttal a középpályás játékra, a labdabirtoklásra, az oldalforgatásokra helyeztük a fő hangsúlyt. Jól teljesítettek a srácok, intenzív, minőségi munkát végeztek, több taktikai elemet is sikerült begyakorolnunk, de természetesen éles körülmények között, nemzetközi mérkőzéseken derül majd ki, hogy mennyire tudjuk hatékonyan alkalmazni ezeket a játékelemeket.

A korosztályos együttes a spanyolországi San Pedro del Pinatarban február 5-14 között rendezett edzőtábor során játszik legközelebb előkészületi mérkőzéseket: két elitkörös csapattal, Írországgal és Skóciával mérkőzik meg, előbbivel kétszer is összecsap.

 

(Kiemelt kép: az U17-es válogatott edzése. Forrás: MLSZ)