UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Téli EYOF

2023-01-26 19:06

Tóth Lili Anna snowboard crossban elért hetedik helyezése a csütörtök fénypontja

A magyar küldöttség az olaszországi téli EYOF hatodik versenynapján ugyan nem szerzett érmet, szép eredményeket ért el, Tóth Lili Anna snowboard crossban hetedik lett.

Az olaszországi téli EYOF csütörtöki versenynapján nem gyarapodott újabb éremmel a magyar küldöttség, ennek ellenére nem lehet azt mondani, hogy ne születtek volna szép eredmények.

A Friuli Venezia Giuliában zajló téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál az alpesi síző lányok óriás-műlesiklásával folytatódott csütörtök délelőtt. A Magyar Olimpiai Bizottság beszámolója szerint a magyar színekben induló négy lány közül hárman jutottak a második futamba, Körtvélyessy Dóra az elsőben kiesett. A legjobb eredményt Szeghalmi Fanni érte el, a 39. helyen végzett, Kovács Blanka negyvenegyedikként, Harmati Virág pedig negyvenhetedikként ért célba.

A nap legnagyobb magyar sikerét Tóth Lili Anna érte el. A Körte SE versenyzője az olimpia.hu cikke szerint reggel még úgy érezte, ez nem az ő napja lesz, de azután az edzői lelket öntöttek belé, és a biztató szavak remek táptalajra találtak – a magyar fiatal hetedikként végzett snowboard crossban.

„Összeszedtem magam, csináltam egy biztonságos kvalifikációt, azután az első körömben második lettem, így sikerült bejutnom a kisdöntőbe. Rosszul kezdődött, de nagyon jól végződött ez a nap, ami pedig magát az eseményt illeti: nagyon jó és hasznos itt lenni, és a többi nemzettel együtt edzeni, mert nagyon sokat lehet belőle tanulni.”

– nyilatkozta Tóth Lili Anna a MOB hivatalos honlapjának.

A fiúknál Barabás Bálint is úgy érezte, kihozott magából mindent, ami a 17. helyet eredményezte számára. Versenye után eképpen értékelt:

„Az eredmény csak egy szám, az a fontos, hogy mindent meg tudtam csinálni, amit az edzéseken. A mezőny nagyon sűrű, nem egyszerű ilyen ellenfeleket legyőzni, de próbáltam minél előrébb végezni.”

A biatlonos fiúk 12.5, a lányok 10 kilométert teljesítettek a Forni Avoltri melletti biatlon pályán, amely festői helyszínen fekszik, igaz, a versenyzőknek erre volt a legkevesebb idejük figyelni. Szőllős Dániel a 66., Bozóki Laura a 49. helyen végzett.

A magyar csapat vereséggel fejezte be a szereplését a téli EYOF-on: hatalmas küzdelemben 6–5-re maradt alul Csehországgal szemben, így két győzelemmel és négy vereséggel zárta a vegyes csapatok versenyét.

 

XVI. TÉLI EURÓPAI IFJÚSÁGI FESZTIVÁL
Alpesi sí. Lányok. Óriás-műlesiklás:
 1. Ludovica Righi (Olaszország) 2:46.48, 2. Moa Landström (Svédország) 2:46.75, 3. Nadine Hundegger (Ausztria) 2:46.87, …39. Szeghalmi Fanni (Magyarország) 3:01.69, …41. Kovács Blanka (Magyarország) 3:02.02, …47. Harmati Virág (Magyarország) 3:11.80
Biatlon. Fiúk. 12.5 km: 1. Pavel Trojer (Szlovénia) 34:52.2, 2. Michal Adamov (Szlovákia) 1:31.4 perc hátrány, 3. Guillaume Poirot (Franciaország) 1:40.5 p h., …66. Szőllős Dániel (Magyarország) 13:34.3 p h. Lányok. 10 km: 1. Julia Tannheimer (Németország) 34:02.3, 2. Voldiya Galmace Paulin (Franciaország) 9.8 mp h., 3. Olekszandra Merkusina (Ukrajna) 1:38.9 p h., …49. Bozóki Laura (Magyarország) 10:21.6 p h.
Snowboard cross. Fiúk: 1. Achille Leleu (Franciaország), 2. Daan Stam (Hollandia), 3. Felix Schwenkel (Németország), …17. Barabás Bálint (Magyarország). Lányok: 1. Felicie Leicht (Franciaország), 2. Lea Casta (Franciaország), 3. Karolina Sperlová (Csehország), …7. Tóth Lili Anna (Magyarország)
Curling. Vegyes csapat: Csehország–Magyarország 6–5

 

(Kiemelt kép: Tóth Lili Anna. Forrás: olimpia.hu)